Održana peta sednica milanovačkog Privrednog saveta

jun 6, 2022 | Ekonomija | 0 Komentara


Na danas održanoj petoj po redu sednici Privrednog saveta opštine Gornji Milanovac pred članovima Saveta našlo se sedam tačaka dnevnog reda. Nakon usvajanja Zapisnika sa četvrte sednice, razgovaralo se, između ostalog, o izgradnji pristupne saobraćajnice za auto-put, o radovima na kotlarnici na biomasu, kao i o izgradnji zatvorenog bazena.


     Na ovom sastanku smo informisani o tome kako teče izgradnja prilazne saobraćajnice, razgovarali smo o radovima na kanalizacionoj mreži u industrijskoj zoni u Velereči, čuli smo o izgradnji kotlarnice na biomasu, čime smo jako zadovoljni jer ćemo biti među prvim opštinama koje se na tako jedan savremen način snabdevaju toplotnom energijom – rekao je predsednik Privrednog saveta, Dragoljub Vukadinović.

– Razmatrali smo neke druge aktuelnosti koje su vezane za život u našem gradu i o tome kako da privučemo mlade da ostanu u Gornjem Milanovcu i nadamo se da ćemo u tome i uspeti. Ja sam zagovornik toga da grad čini simbioza vlasti i privrede i mi zajednički moramo da radimo na tome da ova opština bude atraktivna za život, kako za nas privrednike, tako i za sve građane.
Jedna od tema bila je i opremanje industrijske zone u Srčaniku, gde je rečeno da će u narednom periodu biti zatvoren saobraćaj za teretnjake od Srčanika do Takova. Razgovaralo se još i o oslikavanju Crkve Svete Trojice, koje je planirano da bude gotovo do kraja ove godine, kao i o uređenju centra grada.

NIS donirao Jazak vodu Opštoj bolnici u Čačku

NIS donirao Jazak vodu Opštoj bolnici u Čačku

Kao dokazani partner zajednice u kojoj posluje, kompanija NIS je još jednom pokazala humanost na delu, ovoga puta donacijom od oko 5.000 litara Jazak pijaće vode Opštoj bolnici u Čačku, jedinoj u Moravičkom okrugu koja se pored svoje redovne delatnosti bavi i zbrinjavanjem COVID pacijenata. Na...
Sve spremno za ovogodišnji „Etnofest“

Sve spremno za ovogodišnji „Etnofest“

Međunarodni festival „Etnofest“ u Čačku ove godine počinje nastupom Dejana Petrovića i Big benda i najavom „Kulturnog leta u Čačku“. Festival se održava od 21. do 25. jula i donosi puno zanimljivih koncerata i nastupa nacionalnih i ansambala iz Kolumbije, Meksika i Amerike, najavljuj...