Održana peta sednica milanovačkog Privrednog saveta

jun 6, 2022 | Ekonomija | 0 Komentara


Na danas održanoj petoj po redu sednici Privrednog saveta opštine Gornji Milanovac pred članovima Saveta našlo se sedam tačaka dnevnog reda. Nakon usvajanja Zapisnika sa četvrte sednice, razgovaralo se, između ostalog, o izgradnji pristupne saobraćajnice za auto-put, o radovima na kotlarnici na biomasu, kao i o izgradnji zatvorenog bazena.


     Na ovom sastanku smo informisani o tome kako teče izgradnja prilazne saobraćajnice, razgovarali smo o radovima na kanalizacionoj mreži u industrijskoj zoni u Velereči, čuli smo o izgradnji kotlarnice na biomasu, čime smo jako zadovoljni jer ćemo biti među prvim opštinama koje se na tako jedan savremen način snabdevaju toplotnom energijom – rekao je predsednik Privrednog saveta, Dragoljub Vukadinović.

– Razmatrali smo neke druge aktuelnosti koje su vezane za život u našem gradu i o tome kako da privučemo mlade da ostanu u Gornjem Milanovcu i nadamo se da ćemo u tome i uspeti. Ja sam zagovornik toga da grad čini simbioza vlasti i privrede i mi zajednički moramo da radimo na tome da ova opština bude atraktivna za život, kako za nas privrednike, tako i za sve građane.
Jedna od tema bila je i opremanje industrijske zone u Srčaniku, gde je rečeno da će u narednom periodu biti zatvoren saobraćaj za teretnjake od Srčanika do Takova. Razgovaralo se još i o oslikavanju Crkve Svete Trojice, koje je planirano da bude gotovo do kraja ove godine, kao i o uređenju centra grada.

Premiju poklonili za lečenje Nađe

Premiju poklonili za lečenje Nađe

Foto: Nađa Đerović, privatna arhiva ČAČAK – Završen je humanitarni turnir u fudbalu u organizaciji SC „Mladost“, na kome je učestvovalo 16 klubova sa teritorije Čačka, a sav prihod od prodatih ulaznica namenjen je za lečenje četvorogodišnje Nađe Đerović, koja se od svog prvog da...
NA KOVID ODELjENjIMA PREMINULO TROJE

NA KOVID ODELjENjIMA PREMINULO TROJE

ČAČAK – JOŠ troje pacijenata preminulo je na kovid odeljenjima čačanske Opšte bolnice. Reč je o Čačaninu K.M. (71), pacijentkinji V.R. (68) iz Arilja i Ć.P. (52) iz Lučana.Na svim odeljenjima u okviru Opšte bolnice Čačak, koja su pretvorena u kovid odeljenja, hospitalizovano je 136 p...