Održana peta sednica milanovačkog Privrednog saveta

jun 6, 2022 | Ekonomija | 0 Komentara


Na danas održanoj petoj po redu sednici Privrednog saveta opštine Gornji Milanovac pred članovima Saveta našlo se sedam tačaka dnevnog reda. Nakon usvajanja Zapisnika sa četvrte sednice, razgovaralo se, između ostalog, o izgradnji pristupne saobraćajnice za auto-put, o radovima na kotlarnici na biomasu, kao i o izgradnji zatvorenog bazena.


     Na ovom sastanku smo informisani o tome kako teče izgradnja prilazne saobraćajnice, razgovarali smo o radovima na kanalizacionoj mreži u industrijskoj zoni u Velereči, čuli smo o izgradnji kotlarnice na biomasu, čime smo jako zadovoljni jer ćemo biti među prvim opštinama koje se na tako jedan savremen način snabdevaju toplotnom energijom – rekao je predsednik Privrednog saveta, Dragoljub Vukadinović.

– Razmatrali smo neke druge aktuelnosti koje su vezane za život u našem gradu i o tome kako da privučemo mlade da ostanu u Gornjem Milanovcu i nadamo se da ćemo u tome i uspeti. Ja sam zagovornik toga da grad čini simbioza vlasti i privrede i mi zajednički moramo da radimo na tome da ova opština bude atraktivna za život, kako za nas privrednike, tako i za sve građane.
Jedna od tema bila je i opremanje industrijske zone u Srčaniku, gde je rečeno da će u narednom periodu biti zatvoren saobraćaj za teretnjake od Srčanika do Takova. Razgovaralo se još i o oslikavanju Crkve Svete Trojice, koje je planirano da bude gotovo do kraja ove godine, kao i o uređenju centra grada.

Ukradena dokumentacija Crvenog krsta u Čačku

Ukradena dokumentacija Crvenog krsta u Čačku

ČAČAK – U prostorijama Crvenog krsta u Čačku obijen je sef u kom se čuva finansijska i druga dokumentacija vezana za kompletno poslovanje ove organizacije. Provala je najverovatnije obavljena tokom noći, a slučaj je prijavljen policiji, koja je obavila uviđaj. Kako saznajemo, ulazna vr...
U subotu na Gradskom trgu humanitarni bazar za Đurđino lečenje

U subotu na Gradskom trgu humanitarni bazar za Đurđino lečenje

Na gradskom trgu u Cacku u subotu 27.11. u periodu od 11 do 17h bice odrzan humanitarni bazar za Djurdju Maksimovic iz Cacka u cilju prikupljanja novcanih sredstava za njeno lecenje.Dodjite da zajednickim snagama i uz lepo druzenje budemo korak blize Djurdjinom bezbriznom detinjstvu.Pozvani su svi k...