Bujice oštetile puteve, urušen most u Miokovcima

jun 12, 2022 | Hronika | 0 Komentara

Foto: Bratislav Zečević

Zbog jakog nevremena praćenog obilnom kišom došlo je do izlivanja Kamenice i Čemernice, a štete na putevima su evidentirane i u požeškom kraju. Meštani sela na priobalju reka, na terititoriji Čačka, Gornjeg Milanovca i Požege javljaju da je voda ušla i u pojedina domaćinstva.

U podkablarskom selu Jančići, zbog izlivanja Kamencice, došlo je do plavljenja vikendica duž obale ove reke.

Prema informacijama iz Štaba za vanredne situacije grada Čačka urušen je most na Čemernici koji povezuje mesne zajednice Miokovci i Gornju Gorevnicu.

– U selima Jančići, Prijevor i Caganje poplavljene su kuće koje su pored rečnog korita. Jutros su vatrogasci evakuisali ženu iz Prijevora. Štete na putnoj infrastrukturi su evidentne i uskoro se kreće u sanaciju – izjavio je Bratislav Zečević iz šef Štaba za vanredne situacije u Čačku.

SNEG ZAŠTITIO KAJSIJU OD MRAZA

SNEG ZAŠTITIO KAJSIJU OD MRAZA

ČAČAK – V.D. direktora Instituta za voćarstvo u Čačku Darko Jevremović ocenio je pojavu aprilskog snega i mrazeva kao najkritičniju za kajsiju koja je u punom cvatu.  On je dodao da  se sada najviše strahuje od temperatura koje su najavljene za naredna dva jutra, i smatra da tren...
Otvara se Dom za stare na Savincu, biće mesta za 55 korisnika

Otvara se Dom za stare na Savincu, biće mesta za 55 korisnika

U ponedeljak, 13. septembra, sa radom će početi novi Dom za stara i odrasla lica „Savinac. Smešten je u takovskom kraju, u zaseoku Savinac, okružen šumama i rekom Dičinom, komforan i moderno opremljen  Nakon nekoliko meseci rekonstrukcije i opremanja zgrade, Dom za stara i odrasla lica ...