U Bogdanici i Družetićima porušeni mostovi, zbog nevremena na području Gornjeg Milanovca na snazi vanredna situacija

jun 13, 2022 | Društvo | 0 Komentara

Foto: J.V.

Jako nevreme, koje je pogodilo pranjanski kraj, izazvalo je bujanje reke Kamenice. Nabujala reka je napravila veliku štetu na području sela Bogdanica i Družetići gde je vodena stihija odnela dva mosta. Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević obišao je danas pomenuta sela.

-Velika šteta je načinjena u ove dve mesne zajednice. Putna infrastruktura je u potpunom prekidu, dva mosta su nam porušena. Mehanizacija je već na terenu, pokušavamo da bar za laki saobraćaj osposobimo ovaj put, teretni svakako neće moći da se odvija. Ovo je put lokalne kategorije, tako da Opština Gornji Milanovac ima obavezu da to sanira. Ono što sam dolazeći ovde mogao da vidim, jeste da je dosta kuća bilo pod vodom i već od sutra će naše komisije biti na terenu kako bismo utvrdili štetu. Ne pamtim ovakvo nevreme, jesu postojale najave za padavine, ali niko se nije nadao da će biti u ovom obimu – rekao je Kovačević.

Foto: J.V.

Razmatrajući stanje koje je nastalo kao posledica elemenatrne nepogode-poplave na delu teritorije Opštine Gornji Milanovac, Opštinski štab za vanredne situacije doneo je Odluku o proglašenju vanredne situacije za naseljena mesta Bogdanica i Družetići.

Foto: J.V.

Kovačević je najavio da će u rekordnom roku obezbediti prohodnost puteva, a da će uz pomoć države biti izgrađeni i novi mostovi.

OD KORONE PREMINUO PACIJENT U GORNJEM MILANOVCU

OD KORONE PREMINUO PACIJENT U GORNJEM MILANOVCU

GORNJI MILANOVAC – U kovid paviljonima Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu za protekla 24 sata od posledica kovida preminuo je jedan pacijent. Na grudnom i odeljenju neurologije trenutno se leče 32 pacijenta, od kojih 29 ima pozitivan nalaz PCR testa. Prema navodina dr Predraga Šutića, v.d. dire...
U prva tri dana Nove godine u Gornjem Milanovcu rođene tri bebe

U prva tri dana Nove godine u Gornjem Milanovcu rođene tri bebe

Foto: J. V. Prva beba rođena u gornjomilanovačkom porodilištu u 2022. godini je Vasilije Đorović. Mama Valentina porodila se prvog januara oko 18 časova i na svet donela dečaka teškog četiri kilograma i 100 grama. Nju je posetio Dejan Kovačević predsednik opštine Gornji Milanovac i uruč...