Ulaganje sprečilo veću štetu od poplava

jun 13, 2022 | Ekonomija | 0 Komentara

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, kao i predstavnici Kancelarije za javna ulaganja Vlade Republike Srbije danas su posetili Čačak. Zajedno sa gradonačelnikom Milunom Todorovićem i predstavnicima lokalne samouprave bili su u Miokovcima, gde je usled obilnih padavina tokom vikenda, urušen most na reci Čemernici, koji spaja ovu Mesnu zajednicu sa Gornjom Gorevnicom.

Ministar Momirović je istakao da je država uložila ozbiljna sredstva u infrastrukturu i regulisanje vodotokova reka, na širem području grada Čačka i, kako je naglasio, zato nije bilo ozbiljnijih šteta prilikom nedavnih padavina. On je istakao da će država nastaviti da investira u stratešku i lokalnu infrastrukturu, kako bi se podigao kvalitet života građana u svakom delu Srbije.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović naglasio je da je most, koji je usled bujičnih voda urušen, jer su stradali stubovi, građen 2001. godine. On je istakao da most nije od vitalnog značaja za stanovnike ovog kraja, ali da će lokalna samouprava učiniti sve da on što pre ponovo bude u funkciji. Kako je rekao gradonačelnik, sanacija mosta, kao i uređenje rečnog korita, koštaće oko 20 miliona dinara.

-Vlada Republike Srbije u proteklih pet godina uložila je oko 4,5 miliona evra u ovaj deo grada, u sanaciju i nasipe i uređenje korita reke Čemernice i Zapadne Morave u donjem toku. Zajedno sa Vladom uređujemo vodotokove prvog i drugog reda, ali ovakve bujične vode su uvek nepredvidive – rekao je Todorović, zahvalivši ministru Momiroviću i predstavnicima Kancelarije za javna ulaganja što su došli u Čačak da sagledaju štetu na infrastrukturi.

OD KORONE PREMINUO PACIJENT U GORNJEM MILANOVCU

OD KORONE PREMINUO PACIJENT U GORNJEM MILANOVCU

GORNJI MILANOVAC – U kovid paviljonima Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu za protekla 24 sata od posledica kovida preminuo je jedan pacijent. Na grudnom i odeljenju neurologije trenutno se leče 32 pacijenta, od kojih 29 ima pozitivan nalaz PCR testa. Prema navodina dr Predraga Šutića, v.d. dire...