Ponovo radi ambulanta u Ovčar Banji, otvorena i nova zdravstvena stanica u Konjevićima

jun 21, 2022 | Društvo | 0 Komentara

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović, predstavnici lokalne samouprave i direktor Doma zdravlja dr Aleksandar Pajović danas su prisustvovali svečanom otvaranju zdravstvene ambulante u Konjevićima.

Ovaj deo grada, do sada nije imao zdravstvenu službu, pa su meštani odlazili lekaru u Preljinu ili u ambulantu u Ljubiću. Na zahtev stanovnika Konjevića, Grad je izašao u susret i na prostoru od oko 70 kvadrta, u Domu kulture, sada se nalazi zdravstvena ambulanta, opremljena novim nameštajem i medicinskom opremom.

Prema rečima nadležnih, za sada će, ambulanta raditi dva puta sedmično, utorkom i četvrtkom po dva sata (od 12 do 14 časova). Ukoliko bude potrebe radno vreme će biti produženo, jer u Konjevićima živi skoro tri hiljade stanovnika.

Predstavnici lokalnog rukovodstva posetili su i Ovčar Banju, gde je ponovo počela da radi zdravstvena ambulanta, koja je zatvorena za vreme epidemije korona virusom. I ovaj objekat je zanovljen nameštajem i opremom. Predviđeno radno vreme je utorkom i četvrtkom, od 7 do 9 časova, kada medicinska ekipa odlazi da ordinira u Parmenac. U ovoj ambulanti ima 150 zdravstvenih kartona, a kako se očekuje veliki broj turista ovog leta, shodno potrebama, radno vreme biće produženo, kako bi svi oni koji žive u Ovčar Banji, ali i oni koji dođu turistički, mogli da dobiju prvu neophodnu medicinsku pomoć, ukoliko za to bude potrebe.

Logvinov pretukao odbornika?

Logvinov pretukao odbornika?

Janković tvrdi da je primio više udaraca, Logvinov odgovara da ga nije pipnuo ČAČAK – SITUACIJA u Crvenom krstu u Čačku kao da posle tužbe za mobing, nije dovoljno komplikovana, pa su se dvojica zaposlenih potrudili da usijano stanje u kolektivu dodatno rasplamsaju. Sinoć su se potukli Pet...
Zasađeno 50 stabala u gradskom parku

Zasađeno 50 stabala u gradskom parku

U okviru redovnih akcija ozelenjavanja gradskih i parkovskih površina, danas je u Gradskom parku zasađeno 50 stabala, a akciji je prisustvovao i gradonačelnik Čačka Milun Todorović sa saradnicima. Radnici JKP “Gradsko zelenilo” zasadili su borove, smrču i sadnice kuglastog javora, što je...