Ponovo radi ambulanta u Ovčar Banji, otvorena i nova zdravstvena stanica u Konjevićima

jun 21, 2022 | Društvo | 0 Komentara

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović, predstavnici lokalne samouprave i direktor Doma zdravlja dr Aleksandar Pajović danas su prisustvovali svečanom otvaranju zdravstvene ambulante u Konjevićima.

Ovaj deo grada, do sada nije imao zdravstvenu službu, pa su meštani odlazili lekaru u Preljinu ili u ambulantu u Ljubiću. Na zahtev stanovnika Konjevića, Grad je izašao u susret i na prostoru od oko 70 kvadrta, u Domu kulture, sada se nalazi zdravstvena ambulanta, opremljena novim nameštajem i medicinskom opremom.

Prema rečima nadležnih, za sada će, ambulanta raditi dva puta sedmično, utorkom i četvrtkom po dva sata (od 12 do 14 časova). Ukoliko bude potrebe radno vreme će biti produženo, jer u Konjevićima živi skoro tri hiljade stanovnika.

Predstavnici lokalnog rukovodstva posetili su i Ovčar Banju, gde je ponovo počela da radi zdravstvena ambulanta, koja je zatvorena za vreme epidemije korona virusom. I ovaj objekat je zanovljen nameštajem i opremom. Predviđeno radno vreme je utorkom i četvrtkom, od 7 do 9 časova, kada medicinska ekipa odlazi da ordinira u Parmenac. U ovoj ambulanti ima 150 zdravstvenih kartona, a kako se očekuje veliki broj turista ovog leta, shodno potrebama, radno vreme biće produženo, kako bi svi oni koji žive u Ovčar Banji, ali i oni koji dođu turistički, mogli da dobiju prvu neophodnu medicinsku pomoć, ukoliko za to bude potrebe.

NIS donirao Jazak vodu Opštoj bolnici u Čačku

NIS donirao Jazak vodu Opštoj bolnici u Čačku

Kao dokazani partner zajednice u kojoj posluje, kompanija NIS je još jednom pokazala humanost na delu, ovoga puta donacijom od oko 5.000 litara Jazak pijaće vode Opštoj bolnici u Čačku, jedinoj u Moravičkom okrugu koja se pored svoje redovne delatnosti bavi i zbrinjavanjem COVID pacijenata. Na...
Vandali petardom zapalili podzemni kontejner u centru Čačka

Vandali petardom zapalili podzemni kontejner u centru Čačka

U centru Čačka, u Skadarskoj ulici, ponovo je zapaljen podzemni kontejner. Iz JKP „Komunalac“ medijima su dostavili i snimak nadzornih kamera, na kome se vidi grupa mladića, jedan od njih ubacuje petardu u podzemni kontejner, koji je izgoreo neposredno potom. „U poslednjih mesec...