Na delu opštine Lučani uvedena vanredna situacija zbog štete od nevremena

jun 22, 2022 | Društvo | 0 Komentara

Foto: Radio D Lučani

Opština Lučani uvela je vanrednu situaciju na delu teritorije opštine Lučani na kome je juče grad naneo ogromne štete na poljoprivrednim usevima kao i stambenim i pomoćnim objektima.

Nakon jakog nevremena praćenog gradom koje je juče u popodnevnim časovima zadesilo opštinu Lučani, opštinski štab za vanredne situacije doneo je odluku o uvođenju vanredne situacije na delu teritorije opštine.

  • Grad veličine i do teniske loptice sručio se juče na naseljena mesta, počev od Turice, Puhova Guče, Viče, a tu su i Goračići, Dragačica, Rasovac, Guberevci, Donji i Gornji Dubac, Kaona, Živica, Markovica, Dučalovići, Rtari, Dljin i selo Lučan, načinivši ponegde i stopostotne štete na malinama, kupinama, kukuruzu, pšenici, povrću i drugim poljoprivrednim kulturama. Ogromnu štetu, nevreme i grad su načinili i na stambenim i pomoćnim objektima, lomeći krovne pokrivke i prozorska stakla. Uništeni su i brojni plastenici i zaseočki putevi – ističe Milivoje Dolović, predsednik opštine Lučani.
  • Za 35 minuta, koliko je otprilike juče trajalo nevreme praćeno gradom, načinjena je višemilionska šteta. Samo juče je ispaljeno čak 78 protivgradnih raketa, koje ipak nisu uspele da razbiu gradonosne oblake i smanje obim nastale štete. Od početka godine, opština Lučani je tokom brojnih naleta gradonosnih oblaka do sada ispalila 186 protivgradnih raketa – navodi predsednik Dolović

Predsednik opštine Lučani je formirao dve Komisije koje će odmah krenuti u popisivanje nastale štete, posebno na stambenim, pomoćnim objektima i putnoj infrastrukturi, kako bi se pristupilo obnovi i zaštititi prvenstveno kuća od mogućih pljuskova koji se očekuju i u narednim letnjim danima. Svi građani koji su pretrpeli štetu, prijavu oštećenja mogu prijaviti na pisarnici Opštinske uprave opštine u Lučanima i Guči.

Tri smrtna ishoda u čačanskoj kovid bolnici, novozaraženih sve manje

Tri smrtna ishoda u čačanskoj kovid bolnici, novozaraženih sve manje

Foto: Spijunka ČAČAK – Na kovid odeljenjima čačanske bolnice tokom protekla 24 sata preminula su tri pacijenta, dva muškarca i žena iz Čačka starosti 74, 81 i 87 godina. U četvrtom talasu korona zaraze, od sredine jula do danas, preminuo je 251 pacijent iz Moravičkog okruga – 181 iz ...