Crn dan za Čačak: PETORO MRTVIH U DVE SAOBRAĆAJNE NESREĆE

jun 26, 2022 | Hronika | 0 Komentara

Četvorica mladića iz Čačka nastradala su noćas oko 2.30 sati iza ponoći kad je njihov „suzuki vitara“ sleteo s mosta kod sela Jančići. Tela su pronađena tek jutros oko 10 sati u potoku Jovac.

Mediji prenose nezvanične informacije da je automobilom upravljao Ognjen Vasiljević (19), na mestu suvozača je bio Ivan Stančić (19), a na zadnjem sedištu su sedeli Nikola Zekavica (18) i Luka Mićović.

Za sada se pretpostavlja da je automobil usled neprilagođene brzine udario u drvo nakon čega se prevrnuo na bok i tako sleteo u potok Jovac.

  • Mladići su se u subotu na nedelju, nešto oko 1 sat iza ponoći, pridružili žurki koju je pravila njihova poznanica povodom 18. rođendana u vikendici u selu Jančići. Sat kasnije, policija je „rasturila“ to druženje, jer je na toj lokaciji prijavljena tuča. Mladići, koji su na žurci bili nešto više od pola sata, prilikom povratka za Čačak sleteli su sa mosta kod uliva reke Jovac u Kamenicu. Sleteli su u ambis dubine nekoliko metara. U trenutku kad su ih spasioci našli, njihova tela su bila suva, nisu se udavili. Sva četvorica su povredama podlegli na mestu nesreće – kaže izvor iz istrage.

Hitna pomoć u Čačku dojavu o udesu dobila je tek jutros oko 10 sati.

  • Saobraćajku su prijavili prijatelji mladića koji su ostali da prenoće u vikendici gde su slavili rođendan. Mladić koji je sedeo na mestu suvozača imao je gips na nozi, a u autu je pronađena i njegova štaka – dodaje naš izvor.

Prema priči meštana, na mestu gde su nastradali mladići iz Čačka, pre više od 20 godina sleteo je autobus pun putnika.

  • Tada je porušena ograda koja nikada nije obnovljena. Mladići su sleteli baš na mestu gde ograda na mostu nedostaje. Pre dve decenije u autobusu je bio lakše povređen kondukter, a na sreću putnici su prošli bez ozleda – kaže naš izvor.

Četvorica mladića su inače iz Čačka i stanuju u centru grada u naselju Vinara, nedaleko od velikog gradskog parka.

Odlukom gradske vlasti u Čačku je od ponedeljka na snazi dvodnevna žalost, otkazane su sve manifestacije zabavnog karaktera.

U popodnevnim satima u Međuvršju, na magistrali u blizini železničkog mosta, u drugom udesu nastradao je V.Ć. (64). On se sudario sa upravljajući motorciklom sudario sa putničkim vozilom. Lekari su se nekoliko sati borili za njegov život, povredama je podlegao u Opštoj bolnici u Čačku.

Nevreme stiglo u Srbiju

Nevreme stiglo u Srbiju

Oblast od Alpa, preko zapadnog Balkana i Srbije do regiona Karpata do subote uveče (22.07.) očekuje jaka grmljavinska aktivnost. Razvoji superćelijskih oblaka lokalno će biti veoma snažni i brzopokretni (premeštaće se sa zapada-severozapada ka istoku) uz pojavu krupnog grada (> 5 cm u pre...
Gradonačelnik posetio dežurne službe

Gradonačelnik posetio dežurne službe

ČAČAK – Gradonačelnik Čačka Milun Todorović, nakon što je sa Čačanima na Gradskom trgu dočekao 2022. godinu, zajedno sa svojim saradnicima, posetio je u novogodišnjoj noći dežurne radnike PU Čačak, Hitne pomoći, ispostave Saobraćajne policije i Vatrogasno-spasličaku službu. ...