Sutra sahrana Ognjenu i Nikoli, prekosutra Ivanu i Luki, Čačak zavijen u crno

jun 27, 2022 | Hronika | 0 Komentara

 Foto: Instagram

ČAČAK – Mladi Čačani Ognjen Vasiljević (19), Ivan Stančić (19), Nikola Zekavica (18) i Luka Mićović su bili odlični đaci, bez ijedne mrlje u svojim biografijama. Planirali su upis na fakultete, bavili se sportom, radovali se životu! Sva četvorica su nastradali u jednom danu. Njihov prerani odlazak je porodice, prijatelje i Čačane bukvalno zavio u crno. Dvojica mladića, koji su bili nerazdvojni, biće sahranjeni istog dana. 

– NIkola je završio treću godinu Gimnazije sa odličnim uspehom, bio je veoma nadaren za nauku, natprosečan. Bio veoma talentovan i za fudbal, trenirao je u FK „Borac“. Potiče iz stabilne porodice koja je svojoj deci usadila ispravne životne norme, počev od odgovornosti i dobrog vaspitanja pa do svega drugog…i dečak i cela porodica su za ponos. Još uvek ne mogu da prihvatim činjenicu da je sudbina htela da takav mladić strada – kaže blizak prijatelj porodice Zekavica iz čačanskog naselja Vinara. 

Nikola ima i starijeg brata, koji je student Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu. On je u nedelju ujutro putem društvenih mreža tražio brata kada se tog jutra nije pojavio kući, što se nikada ranije nije dogodilo. NIkola je pre desetak dana proslavio punoletstvo, želeo je kad maturira da upiše FON.

Ognjen Vasiljević je takođe odlikaš čačanske Gimnazije. Ove godine je maturirao i imao brojne planove za budućnost.

– Poslednji put smo se sreli na jednom maskembalu. Ognjenova maska je privukla najviše pažnje i pobrala najviše simpatija. Plenio je šarmom i duhovitošću, bio je zbog toga omiljen u društvu. Kovao je planove, kao i svi mladi, želeo dalje da se školuje. Sin jedinac – ispričala je plačući Ognjenova drugarica dodajući da su Ognjen i Nikola bili nerazdvojni, najbolji prijatelji. 

Ivan Stančić (19), je bio maturant Ekonomske škole u Čačku. Uzoran mladić, FK „Crvena zvezda“ kažu da je nosio u srcu. Njegova profesorka se od njega i ostalih učenika oprostila na društvenim mrežama.

– Iskreno saučešće porodicama. Znam trojicu mladića, nekima sam i predavala. Sve sjajni momci, dobri đaci, ne dao Bog ovakvu tugu nikome. Počivajte u miru i budite opomena ostalima. Ti 18. rođendani u gluvo doba noći na nepoznatom terenu odnose cenu. Odlaze sinovi jedinci, nesuđeni studenti, nasmejana i nevina lica… Ivana i Ognjena nikada neću zaboraviti – ovim rečima se od svojih učenika na DM oprostila profesorka Dušica Rečević.

Ivan je nedavno imao peh, pao je sa skutera, pa je zato na nozi nosio gips. To je kažu njihovi prijatelji i bio razlog zašto su se na tehno žurki u Jančićima zadržali vrlo kratko, nešto više od pola sata.

Luka Mićović (20) završio je Ekonomsku školu u Čačku. Kobne večeri u autu „suzuki vitara“ sedeo je na zadnjem sedištu, zajedno sa Nikolom. Trenirao je košarku u lokalnom KK“Borac“.

Sahrana Ognjena Vasiljevića biće obavljena u utorak u 11 sati na Novom groblju u Čačku. Istog dana u 15 časova na Starom groblju biće sahranjen i Nikola Zekavica. Dan kasnije u sredu biće sahranjen Luka Mićović u 13 časova, a Stančić Ivan u 15 sati. Obojica na Novom groblju. 

Istog dana, na magistralnom putu Čačak-Užice nastradao je i Vasilije Bato Ćalović (58) kada je motorom jamaha naleteo na opel zafiru koja mu je dolazila u susret. Ovaj udes se dogodio u nedelju u popodnevnim satima i Ovčarsko-kablarskoj klisuru, u Međuvršju. 

Ovog vikenda sajam mlečnih proizvoda u Gornjoj Gorevnici

Ovog vikenda sajam mlečnih proizvoda u Gornjoj Gorevnici

Po prvi put ove godine narednog vikenda biće održana manifestacija „Mlečni put“ u Gornjoj Gorevnici. Manifestacija „Mlečni put“ koja počinje 14. oktobra i traje tri dana, je sajam mleka i mlečnih proizvoda i predstavlja jedinstvenu priliku da proizvođači mleka i proizvoda od mleka pr...
UPRAVNI ODBOR CRVENOG KRSTA SRBIJE RASPUSTIO ORGANE CRVENOG KRSTA ČAČAK

UPRAVNI ODBOR CRVENOG KRSTA SRBIJE RASPUSTIO ORGANE CRVENOG KRSTA ČAČAK

ČAČAK – Upravni odbor Crvenog krsta Srbije doneo je odluku da raspusti Skupštinu, Upravni odbor, Nadzorni odbor i komisije Crvenog krsta Čačak. Takođe, doneta je odluka i da se povlači saglasnost za imenovanje Biljane Davidović za sekretara Crvenog krsta Čačak.Organizacijom će do iz...