Ombudsman pokrenuo postupak u slučaju pedofila iz Gornjeg Milanovca, da li je Centar za socijalni rad radio svoj posao

jun 29, 2022 | Hronika | 0 Komentara

Zaštitnik građana pokrenuo je ispitni postupak ocene zakonitosti i pravilnosti rada Centra za socijalni rad Gornji Milanovac, kao i Ministarstva unutrašnjih poslova nakon saznanja iz medija da je u Gornjem Milanovcu uhapšen muškarac zbog sumnje da je dve godine vršio obljubu nad devojčicom od 13 godina. 

Podsećamo o slučaju pedofila iz Gornjeg Milanovca izveštavali smo prošle nedelje, a javnost je bila naročito zgrožena saznanjem da je za seksualno zlostavljanje majka deteta sve vreme znala, čak je i štitila zlostavljača, time što je ometala istragu i prikupljanje dokaznog materijala.  

Inače, mediji u Gornjem Milanovcu su ranijih godina u više navrata ukazivali na upitno postupanje Centra za socijalni rad u gradu na Despotovici, kada je u pitanju dobrobit majke i njene dece. 

„Institucija Zaštitnika građana je od Centra za socijalni rad zatražila informacije o tome da li je porodica devojčice od ranije na evidenciji CSR Gornji Milanovac, te koje aktivnosti je centar preduzeo u prethodnom periodu u cilju zaštite prava i najboljih interesa dece iz te porodice. Od MUP-a je zatražen izveštaj o aktivnostima koje je nadležna policijska uprava preduzela u navedenom slučaju“ navodi se u obaveštenju ombudsmana.

Zaštitnik građana se obratio i Centru za zaštitu žrtava trgovine ljudima i zatražio informacije o eventualnom postupanju u ovom slučaju kao i drugom sličnom slučaju u vezi sa istim uhapšenim muškarcem. Organi tražene informacije treba da dostave u roku od 15 dana.

Petnaesta Policijada „Zlatibor 2022“

Petnaesta Policijada „Zlatibor 2022“

foto: cajetina.org Sindikat srpske policije organizuje petnaestu po redu sportsku manifestaciju pod nazivom Policijada „Zlatibor 2022“ koja se održava od 3. do 5. juna 2022. godine na Zlatiboru. Svečano otvaranje manifestacije planirano je za petak 3. juna u 15,00 časova na Kraljevom trgu. Re...
Premiju poklonili za lečenje Nađe

Premiju poklonili za lečenje Nađe

Foto: Nađa Đerović, privatna arhiva ČAČAK – Završen je humanitarni turnir u fudbalu u organizaciji SC „Mladost“, na kome je učestvovalo 16 klubova sa teritorije Čačka, a sav prihod od prodatih ulaznica namenjen je za lečenje četvorogodišnje Nađe Đerović, koja se od svog prvog da...