Ombudsman pokrenuo postupak u slučaju pedofila iz Gornjeg Milanovca, da li je Centar za socijalni rad radio svoj posao

jun 29, 2022 | Hronika | 0 Komentara

Zaštitnik građana pokrenuo je ispitni postupak ocene zakonitosti i pravilnosti rada Centra za socijalni rad Gornji Milanovac, kao i Ministarstva unutrašnjih poslova nakon saznanja iz medija da je u Gornjem Milanovcu uhapšen muškarac zbog sumnje da je dve godine vršio obljubu nad devojčicom od 13 godina. 

Podsećamo o slučaju pedofila iz Gornjeg Milanovca izveštavali smo prošle nedelje, a javnost je bila naročito zgrožena saznanjem da je za seksualno zlostavljanje majka deteta sve vreme znala, čak je i štitila zlostavljača, time što je ometala istragu i prikupljanje dokaznog materijala.  

Inače, mediji u Gornjem Milanovcu su ranijih godina u više navrata ukazivali na upitno postupanje Centra za socijalni rad u gradu na Despotovici, kada je u pitanju dobrobit majke i njene dece. 

„Institucija Zaštitnika građana je od Centra za socijalni rad zatražila informacije o tome da li je porodica devojčice od ranije na evidenciji CSR Gornji Milanovac, te koje aktivnosti je centar preduzeo u prethodnom periodu u cilju zaštite prava i najboljih interesa dece iz te porodice. Od MUP-a je zatražen izveštaj o aktivnostima koje je nadležna policijska uprava preduzela u navedenom slučaju“ navodi se u obaveštenju ombudsmana.

Zaštitnik građana se obratio i Centru za zaštitu žrtava trgovine ljudima i zatražio informacije o eventualnom postupanju u ovom slučaju kao i drugom sličnom slučaju u vezi sa istim uhapšenim muškarcem. Organi tražene informacije treba da dostave u roku od 15 dana.

Crveni krst sutra bira novo rukovodstvo

Crveni krst sutra bira novo rukovodstvo

ČAČAK – Nakon serije skandaloznih događaja, u Crvenom krstu (CK) u Čačku sutra će biti održana sednica Upravnog odbora ove organizacije i to u prisustvu čelnika CK Republike Srbije. Sednicu je sazvala dr Nada Lazović, nekadašnja potpredsednica Upravnog odbora (UO), koja je nedavno da...
Počele prijave za stambena rešenja i mere aktivne inkluzije u Čačku

Počele prijave za stambena rešenja i mere aktivne inkluzije u Čačku

Foto: GU Čačak U okviru projekta „Ne ostavljajući nikoga iza sebe – adekvatno stanovanje i aktivno uključivanje osetljivih društvenih grupa u Čačku“, koji sprovodi Grad Čačak, a finansira Evropska unija, otvorena su tri javna poziva za dodelu pomoći u vidu stambenih rešenja i mera a...