Dodeljena priznanja povodom Dana opštine Čajetina

jul 4, 2022 | Društvo | 0 Komentara


– U prethodnih godinu dana realizovali smo veliki broj kapitalnih projekata, a započeli smo i neke nove. Najveći deo izdvajanja iz budžeta iskoristili smo za izgradnju i sanaciju puteva i ulica na teritoriji opštine Čajetina, preko 500 miliona dinara, zatim za izgradnju sistema za vodosnabdevanje Sušička vrela i za rekonstrukcija magistralnog cevovoda oko 350 miliona dinara, dok smo za naše poljoprivrednike izdvojili preko 160 miliona dinara. Završeni su radovi na izgradnji igrališta, pešačkih, biciklističkih i trim staze na Zlatiboru, a dobrom strategijom razvoja opštine Čajetina uspeli smo da privučemo mnogobrojne investitore, prvenstveno u oblasti smeštajnih i zabavnih kapaciteta – rekao je predsednik Skupštine opštine Čajetina Arsen Đurić pozdravljajući prisutne na svečanoj sednici Skupštine opštine.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović je istakao da svi zaposleni Opštine Čajetina i na dalje moraju da budu servis građana, u pravom smislu te reči. „Uveren sam da će se rezultati našeg rada najbolje videti na predstojećem popisu stanovništva kada će se videti koliko je građana odlučilo da se nastani na teritoriji opštine Čajetina i koliki je broj novorođene dece, što nas posebno raduje. Videće se koliko smo bili odgovorni prema svojim građanima, prema svojoj opštini, prema državi Srbiji“ rekao je Stamatović.

„Jedan od najznačajnijih projekata koji nas očekuje jeste takozvani „Zlatni grad“ na potezu pored Ribničkog jezera i trase zlatiborske gondole“ nastavio je Stamatović „tako da centar Zlatibora širimo i ka periferiji. Drugi važan projekat koji nas očekuje jeste izgradnja autodroma na lokaciji Oka ka Mokroj Gori, a počinjemo i izgradnju 20 sportskih terena, što otvorenih, što zatvorenih, od hotela „Tornik“ ka Ribničkom jezeru, upotpunjenih sa pešačkim i biciklističkim stazama u okruženju tri nova veštačka jezera“

„Strategijom razvoja opštine smo ravnomerno razvijali i sva naša sela, izgradnjom puteva, dovođenjem pijaće vode, izgradnjom seoskih vrtića, tako da ne čudi dolazak velikog broja mladih u naše seoske sredine. Ovom prilikom bi ih pozvao da se poslovno udružuju, a lokalna samouprava će im i kroz lokalni Agroindustrijski biznis centar maksimalno pomoći u proizvodnji i plasmanu tih autohtonih proizvoda“ zaključio je Stamatović.

Plaketama, priznanjima i novčanim nagradama Skupština opštine Čajetina nagradila je najzaslužnije pojedince i kolektive za postignute izuzetne rezultate u proteklom periodu. Najviše priznanje ,,Zlatiborsku povelju“ u ime javnog preduzeća „Gold gondola Zlatibor“ primila je direktorka Bojana Božanić. Ona se tom prilikom posebno zahvalila svojim kolegama, bez kojih, kako je istakla, Gondola ne bi bila ono što jeste i ne bi dobila ovo priznanje. „Zahvalnost upućujem i Opštini Čajetina, našim javnim preduzećima, javnim ustanovama iz oblasti turizma, članovima Opštinskog veća i odbornicima Skupštine opštine Čajetina koji su, u velikoj konkurenciji, prepoznali i nagradili rad svih u „Gold gondoli“, što je za nas posebno značajno jer smo nagradu dobili od naših komšija, prijatelja i poslovnih partnera“ izjavila je Bojana Božanić.

Plaketom „Dimitrije Tucović“ posthumno je nagrađen dr Radenko Lazarević, javnosti poznat po istraživanju brojnih pećina u Srbiji a njegovim radom je nastao Projekat uređenja Stopića pećine. Ovo priznanje je dobio i Dejan Cerović iz Krive Reke, koji je na porodičnom imanju nastavio tradiciju bavljenja poljoprivredom i stočarstvom. Takođe i kompanija “The Forest” iz Požarevca koja je svojim kvalitetnim radom stekla poverenje mnogih korisnika na Zlatiboru. Plaketom “Dimitrije Tucović” su nagrađeni i Odbojkaški klub „Zlatibor“, kao i Košarkaški klub „Zlatibor“.

Dopisnik Blica iz Užica Vladimir Lojanica dobitnik je zahvalnice „Zoran Tmušić“, nazvane po novinaru i humanista koji je mnogima za života neumorno pomagao.

Predsednik opštine dodelio je zahvalnice i stanovnicima opštine Radosavu Dabiću iz Čajetine i Draganu Ninčiću iz Krive Reke.

Svim svršenim učenicima osnovnih i srednje škole na području opštine Čajetina, kao i svršenim učenicima srednjih škola na teritoriji Republike koji imaju prebivalište na teritoriji opštine Čajetina, dobitnicima diplome „Vuk Karadžić“, dodeljene su pohvalnice, takođe.

Nakon svečanog dela sednice i dodele priznanja, u rad je puštena multimedijalna fontana na jezeru u centru Zlatibora, a zatim su Bilja Krstić i “Bistrik orkestar” koncertom posetiocima pružili jedan poseban ugođaj na Kraljevom trgu.

Saosećanje i pomoć za narod Sirije i Turske

Saosećanje i pomoć za narod Sirije i Turske

Predsednik Odbora za penzionere i stara lica Zdrave Srbije Mihailo Paunović uručio je u ambasadi Sirije u Beogradu novčanu pomoć za stradale u severozapadnom delu te prijateljske zemlje, a nakon toga se i u ambasadi Turske upisao u knjigu žalosti i izjavio duboko saučešće porodicama koje su ...
Ponovo uspostavljen saobraćaj na Ibarskoj magistrali kroz Adrane

Ponovo uspostavljen saobraćaj na Ibarskoj magistrali kroz Adrane

Foto: Instagram 192_rs Danas je ponovo uspostavljen saobraćaj na relaciji Čačak – Kraljevo Ibarskom magistralom, koji je prekinut zbog rušenja mosta u Adranima. Podivljala Musina reka je tokom poplava bukvalno odnela asfaltnu konstrukciju mosta, zbog čega je saobraćaj na ovoj deonici kro...