ČAČANI NAJUSPEŠNIJI NA DRŽAVNOM PRVENSTVU SIM

jul 14, 2022 | Sport | 0 Komentara

Posle pet i po meseci, tokom kojih je organizovano više od 80 događaja, svečano je završena deveta sezona Dunav osiguranje Sportskih igara mladih. Prethodnih nedelju dana, najbolji SIMOVCI iz više od pedeset mesta širom Srbije, družili su se i takmičili u Vrnjačkoj Banji.

Finalni turniri održani su u deset sportskih disciplina u kojima se SIMOVCI tradicionalno takmiče: stoni tenis, rukomet, odbojka na pesku, atletika, odbojka, basket 3×3, tenis, šah, „Lino između dve vatre“ i mali fudbal za mlađe generacije i Coca Cola kup za dečake i devojčice 2006. godište i mlađe. Na Međunarodnu završnicu u Split putuju deca iz više od dvadeset mesta širom Srbije. Ove godine u timu Srbije biće dečaci i devojčice iz Surdulice, Umčara, Selenče, Beograda, Novog Pazara, Ugrinovaca, Novog Sada, Valjeva, a najbrojnija će biti ekipa iz Čačka.

Koordinatorka Dunav osiguranje Sportskih igara mladih za grad Čačak, Ivana Vukajlović, izjavila je da je prezadovoljna učešćem dece iz Čačka na ovogodišnjem Državnom finalu. Posle uspeha koji su postigli basketaši, devojke iz ekipe “Ukijeva deca” u odbojci na pesku i mladog stonotenisera Saše Dragina, put Splita u avgustu krenuće i najmlađi učesnici Igara “Mišići” i “Dragišnci”. U obe starosne kategorije igre “Lino između dve vatre” Čačani su uspeli da se okite zlatnim medaljama.

Posle postignutog uspeha usledilo je slavlje, ali i odlazak na finalnu utakmicu Coca Cola kupa, koja se igrala u SC “Ibar” u Kraljevu, gde su posebni gosti SIMOVACA bili Dragiša Binić, legenda Crvene Zvezde, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Marija Mihajlović i generalni direktor kompanije COCA COLA HBC Svetoslav Atanasov.

Ono što je sigurno “Mišićima” i “Dragišincima” Državno finale Dunav osiguranje Sportskih igara mladih ostaće zauvek u sećanju, pre svega zbog druženja sa “vatricama” iz Kuršumlije, Kikinde i Beograda. Naravno, najveća nagrada će biti boravak sa ostalim SIMOVCIMA u Splitu.

Međunarodna završnica održaće se od 15. do 20. avgusta, a u Split stižu SIMOVCI iz sve tri zemlje učesnice Igara – Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

U subotu Turnir ženskih fudbalskih klubova Zapadne Srbije

U subotu Turnir ženskih fudbalskih klubova Zapadne Srbije

U subotu 4 februara biće održan Turnir ženskih fudbalskih klubova Zapadne Srbije „Čačak 2023“ koji organizuju Ženski fudbalski klub „Borac“, grad Čačak i sportski centar „Mladost“. Na turniru učestvuju Ženski fudbalski klubovi iz Kragujevca, Topole, Kru...
Čačanske vicešampione primio gradonačelnik Čačka

Čačanske vicešampione primio gradonačelnik Čačka

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović je sa saradnicima upriličio prijem za čačanske košarkaške vicešampione – Aleksu Avramovića, Marka Marinovića, pomoćnog trenera reprezentacije i Feđu Sretenovića, kondicionog trenera. Aleksa Avramović je, pre svega, zahvalio Čačanima na dočeku ...
Košarkaške legende iz Slovenije na prijemu kod gradonačelnika

Košarkaške legende iz Slovenije na prijemu kod gradonačelnika

foto: Gradska uprava Gradonačelnik Čačka Milun Todorović je u četvrtak 6. aprila, sa saradnicima ugostio košarkaške veterane Ljubljane, na čelu sa legendarnim Ivom Daneuom, pred egzibicionu utakmicu u Hali kraj Morave, koju Slovenci igraju protiv veterana Čačka. Ideja o susretu i druženju...
Čačak domaćin četvrte „DDOR Olimpijske staze“

Čačak domaćin četvrte „DDOR Olimpijske staze“

Grad Čačak je bio domaćin četvrte „ DDOR Olimpijske staze“ koju je organizovao Olimpijski komitet Srbije u saradnji sa DDOR osiguranjem uz podršku Grada Čačka. Kroz igre i poligone edukativnog karaktera, ovaj događaj je imao za cilj da preko 250 okupljenih učesnika upozna sa olimpijskim...