Privodi se kraju rekonstrukcija Ulice Dragiše Nikolića

jul 14, 2022 | Ekonomija | 0 Komentara

U toku je poslednja faza radova na Ulici Dragiše Nikolića, za koju se očekuje da će biti gotova do kraja sedmice. Radove je danas obišao predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević i podsetio da je pomenuta ulica bila jedna od zahtevnijih koje su rađene u prethodnom periodu.
– U toku su radovi koji obuhvataju odvodnjavanje same saobraćajnice i postavljanje behaton kocki na površinu koja je predviđena za trotoar. U ovoj fazi su urađeni i potporni zidovi koji su obezbedili stambene objekte koji su uz samu ivicu kolovoza i sa ovim radovima, čija je ukupna vrednost 14 miliona dinara, završavamo kompletno uređenje Ulice Dragiše Nikolića, ili, kako se ona popularno naziva, Stare pruge. U prethodnom periodu ovde smo uradili kolovoz u dužini od preko 900 metara, potpuno novu rasvetu, a sada završavamo odvodnjavanje, koje je inače bilo veliki problem, a završavamo i prostor za trotoar, kako bi pešaci mogli potpuno bezbedno da se kreću ovom trasom – rekao je Kovačević.


Predsednik Kovačević je ovom prilikom podsetio da je u planu i izgradnja kanalizacije u ovom naselju, za koju je opština Gornji Milanovac dobila novac od Vlade Republike Srbije i Ministarstva za zaštitu životne sredine.

Troje Čačana izgubilo bitku sa koronom, juče 17 novozaraženih

Troje Čačana izgubilo bitku sa koronom, juče 17 novozaraženih

ČAČAK –  Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Čačku u protekla 24 sata preminula su tri pacijenta. Bitku sa koronom izgubili su dve žene i muškarac iz Čačka. U četvrtom talasu pandemije u čačanskoj kovid bolnici preminulo je 258 pacijenata iz Moravičkog okruga – 185 iz Ča...