Preminula žena teško povređena u udesu u Mojsinju

jul 18, 2022 | Hronika | 0 Komentara

ČAČAK – Bobana Srnić (44) preminula je danas u čačanskoj bolnici, tri dana nakon saobraćajne nesreće u kojoj je zajedno sa suprugom zadobila teške telesne povrede. Izazivač udesa 55-ogodišnji meštanin Preljine, vozač „fijata bravo“ nastradao je na licu mesta. Saobraćajka se dogodila na Ibarskoj magistrali između Mojsinja i Donje Gorevnice, u kasnim noćnim satima, na pravom i preglednom delu puta. 

– Bili smo te noći zajedno na proslavi godišnjice „male mature“ u Mrčajevcima. Izazivač udesa je bio sa nama i pošto je bio prilično pripit, obezbedili smo da njega i auto neko odveze kući u Preljinu. Pošto je sve vreme insistirao da sedne za volan, ključevi od auta su mu po dolasku sakriveni dok se ne istrezni. Međutim, čim je ovaj što ga je dovezao zamakao, on je seo u drugi svoj automobil i krenuo, verovatno ponovo u Mrčajevce – priča meštanin Mojsinja koji je te večeri bio na proslavi mature, inače školski drug i prijatelj izazivača nesreće.

Tročlana porodica Srnić se kobne noći „fijatom stilo“ vraćala s posla iz treće smene. Po zatvaranju ugostiteljskog objekta koji su držali u centru Mojsinja, krenuli su ka Mrčajevcima, svojoj kući u Ostru.

Nakon nekoliko kilometara vožnje sustigao ih je vozač brave i prikucao za stub na potesu između Gorevnice i Mojsinja.

Supružnici Srnić su primljeni u čačansku bolnicu sa teškim telesnim povredama, dok je njihov sin u tom udesu lakše povređen.

Bobana Srnić je u više navrata bila svedok saobraćajnih nesreća u centru Mojsinja, borila se protiv bahatih vozača, budući da je stravične scene često posmatrala sa terase ugostiteljskog objekta koji se nalazi tik uz magistralu.

– Zajedno sa ostalim meštanima Mojsinja bila je i potpisnik peticije da se na ovoj deonici postave usporivači ili ograniči brzina. Ona i njen muž su obično bili prvi koji vide saobraćajku, zato su uvek priskakali i pomagali, prihvatali lakše povređene iz autobusa, drugi put kada su nastradali majka i sin, pomagali su da se drugi lakše povređeni izbave, svega su se nagledali… – kaže meštanin Mojsinja. 

Sahrana Bobane Srnić biće obavljena u četvrtak 21. jula na groblju Solinac u Ostri.

Srpski kamioni počeli prelazak ukrajinsko-rumunske granice kod Đakova

Srpski kamioni počeli prelazak ukrajinsko-rumunske granice kod Đakova

Granični prelaz Đakovo – privatna arhiva Kolona srpskih kamiona koja je šest dana u Ukrajini bila blokirana na ukrajinsko-rumunskoj granici kod Đakova, danas popodne je krenula put Srbije. „U terminalu je bilo šest kamiona i oni su popodne prošli. Mi koji čekamo u koloni smo se po...
Konačno zakazana sednica UO Crvenog krsta u Čačku

Konačno zakazana sednica UO Crvenog krsta u Čačku

ČAČAK- TUŽBA za zlostavljanje na radu, razbijena glava zaposlenog u Crvenom krstu, zahtev vladajuće partiije da se policija uključi u rešavanje slučaja napada na odbornika, konačno su naterali najviši organ upravljanja u čačanskom Crvenom krstu da sazove hitnu sednicu. Predsednica Đena V...
Eksplozija u Slobodi!!! FOTO-VIDEO UŽIVO

Eksplozija u Slobodi!!! FOTO-VIDEO UŽIVO

U vojnoj fabrici Sloboda došlo je do eksplozije. Kako nezvanično saznajemo, eksplozija se dogodila u magacinu topovskih granata. Jake detonacije koje su počele oko 01:30 probudile u čačane i veliki broj ljudi je na ulicama. Petnaestak minuta nakon eksplozije, policija je udaljila gradjane i...