Preminula žena teško povređena u udesu u Mojsinju

jul 18, 2022 | Hronika | 0 Komentara

ČAČAK – Bobana Srnić (44) preminula je danas u čačanskoj bolnici, tri dana nakon saobraćajne nesreće u kojoj je zajedno sa suprugom zadobila teške telesne povrede. Izazivač udesa 55-ogodišnji meštanin Preljine, vozač „fijata bravo“ nastradao je na licu mesta. Saobraćajka se dogodila na Ibarskoj magistrali između Mojsinja i Donje Gorevnice, u kasnim noćnim satima, na pravom i preglednom delu puta. 

– Bili smo te noći zajedno na proslavi godišnjice „male mature“ u Mrčajevcima. Izazivač udesa je bio sa nama i pošto je bio prilično pripit, obezbedili smo da njega i auto neko odveze kući u Preljinu. Pošto je sve vreme insistirao da sedne za volan, ključevi od auta su mu po dolasku sakriveni dok se ne istrezni. Međutim, čim je ovaj što ga je dovezao zamakao, on je seo u drugi svoj automobil i krenuo, verovatno ponovo u Mrčajevce – priča meštanin Mojsinja koji je te večeri bio na proslavi mature, inače školski drug i prijatelj izazivača nesreće.

Tročlana porodica Srnić se kobne noći „fijatom stilo“ vraćala s posla iz treće smene. Po zatvaranju ugostiteljskog objekta koji su držali u centru Mojsinja, krenuli su ka Mrčajevcima, svojoj kući u Ostru.

Nakon nekoliko kilometara vožnje sustigao ih je vozač brave i prikucao za stub na potesu između Gorevnice i Mojsinja.

Supružnici Srnić su primljeni u čačansku bolnicu sa teškim telesnim povredama, dok je njihov sin u tom udesu lakše povređen.

Bobana Srnić je u više navrata bila svedok saobraćajnih nesreća u centru Mojsinja, borila se protiv bahatih vozača, budući da je stravične scene često posmatrala sa terase ugostiteljskog objekta koji se nalazi tik uz magistralu.

– Zajedno sa ostalim meštanima Mojsinja bila je i potpisnik peticije da se na ovoj deonici postave usporivači ili ograniči brzina. Ona i njen muž su obično bili prvi koji vide saobraćajku, zato su uvek priskakali i pomagali, prihvatali lakše povređene iz autobusa, drugi put kada su nastradali majka i sin, pomagali su da se drugi lakše povređeni izbave, svega su se nagledali… – kaže meštanin Mojsinja. 

Sahrana Bobane Srnić biće obavljena u četvrtak 21. jula na groblju Solinac u Ostri.

U petak novi termin za suzbijanje komaraca u Čačku

U petak novi termin za suzbijanje komaraca u Čačku

Foto: Špijunka Nakon odlaganja prvog ovogodišnjeg suzbijanja odraslih formi komaraca na teritoriji grada Čačka zaprašivanjem iz vozila sa zemlje, zbog nepovoljnih vremenskih uslova, novi termin je petak, 1. jul, u vremenu od 19 do 22 sata. Trenutna vremenska prognoza za taj dan je povoljna. Kor...
Na proleće počinje izgradnja Zdravstvene stanice Ljubić

Na proleće počinje izgradnja Zdravstvene stanice Ljubić

Izgled buduće Zdravstvene stanice Ljubić Naredne godine u Ljubiću će početi izgradnja nove „Zdravstvene stanice Ljubić“.  Na projektu se radilo skoro tri godine, a sada su stečeni svi formalno-pravni uslovi za početak izgradnje objekta. Vrednost investicije je 370 miliona di...
Opština Čajetina pionir u separaciji otpada u Srbiji

Opština Čajetina pionir u separaciji otpada u Srbiji

Foto: Opštinska uprava Čajetina – Marija Jeremić, pomoćnik predsednika opštine Čajetina – Projekat primarne selekcije otpada je nešto čemu težimo već godinama, i za šta se lokalna samouprava na čelu sa KJP “Zlatibor” Čajetina, uveliko pripremala. Podržani od strane Švedske...