Preminula žena teško povređena u udesu u Mojsinju

jul 18, 2022 | Hronika | 0 Komentara

ČAČAK – Bobana Srnić (44) preminula je danas u čačanskoj bolnici, tri dana nakon saobraćajne nesreće u kojoj je zajedno sa suprugom zadobila teške telesne povrede. Izazivač udesa 55-ogodišnji meštanin Preljine, vozač „fijata bravo“ nastradao je na licu mesta. Saobraćajka se dogodila na Ibarskoj magistrali između Mojsinja i Donje Gorevnice, u kasnim noćnim satima, na pravom i preglednom delu puta. 

– Bili smo te noći zajedno na proslavi godišnjice „male mature“ u Mrčajevcima. Izazivač udesa je bio sa nama i pošto je bio prilično pripit, obezbedili smo da njega i auto neko odveze kući u Preljinu. Pošto je sve vreme insistirao da sedne za volan, ključevi od auta su mu po dolasku sakriveni dok se ne istrezni. Međutim, čim je ovaj što ga je dovezao zamakao, on je seo u drugi svoj automobil i krenuo, verovatno ponovo u Mrčajevce – priča meštanin Mojsinja koji je te večeri bio na proslavi mature, inače školski drug i prijatelj izazivača nesreće.

Tročlana porodica Srnić se kobne noći „fijatom stilo“ vraćala s posla iz treće smene. Po zatvaranju ugostiteljskog objekta koji su držali u centru Mojsinja, krenuli su ka Mrčajevcima, svojoj kući u Ostru.

Nakon nekoliko kilometara vožnje sustigao ih je vozač brave i prikucao za stub na potesu između Gorevnice i Mojsinja.

Supružnici Srnić su primljeni u čačansku bolnicu sa teškim telesnim povredama, dok je njihov sin u tom udesu lakše povređen.

Bobana Srnić je u više navrata bila svedok saobraćajnih nesreća u centru Mojsinja, borila se protiv bahatih vozača, budući da je stravične scene često posmatrala sa terase ugostiteljskog objekta koji se nalazi tik uz magistralu.

– Zajedno sa ostalim meštanima Mojsinja bila je i potpisnik peticije da se na ovoj deonici postave usporivači ili ograniči brzina. Ona i njen muž su obično bili prvi koji vide saobraćajku, zato su uvek priskakali i pomagali, prihvatali lakše povređene iz autobusa, drugi put kada su nastradali majka i sin, pomagali su da se drugi lakše povređeni izbave, svega su se nagledali… – kaže meštanin Mojsinja. 

Sahrana Bobane Srnić biće obavljena u četvrtak 21. jula na groblju Solinac u Ostri.

Izmena režima saobraćaja na putu Preljina – Rakova

Izmena režima saobraćaja na putu Preljina – Rakova

Foto: Ilustracija Zbog izvođenja radova na izgradnji autoputa Preljina –Pojate, u narednom periodu, počev od 28.04.2023. do 05.05.2023. godine, doći će do izmene režima saobraćaja opštinskog puta Preljina-Rakova na deonici od starog železničkog mosta do strugare, saopštili su iz JP ̶...
Od 15. maja zbog radova zatvoren deo Ulice cara Dušana

Od 15. maja zbog radova zatvoren deo Ulice cara Dušana

Rekonstrukcija Ulice cara Dušana počeće 15. maja i trajaće do 14. jula, saopštili su iz JP “Gradac“. U toku izvođenja radova za saobraćaj će biti zatvoren deo Ulice cara Dušana od raskrsnice sa Gospodar Jovanovom do Ulice kralja Petra I. Radovi će biti obeleženi adekvatnom signalizaci...
Od Tornika tri gondole vode na tri strane

Od Tornika tri gondole vode na tri strane

– Očekujemo da će sva dokumentacija za izgradnju nove gondole od zaltiborskog vrha Tornik do Pribojske Banje biti spremna do kraja ove, i da ćemo u gradnju krenuti već početkom sledeće godine, a rok za završetak je godinu dana od početka radova – izjavio je predsednik Opštine Čajetina ...