Preminula žena teško povređena u udesu u Mojsinju

jul 18, 2022 | Hronika | 0 Komentara

ČAČAK – Bobana Srnić (44) preminula je danas u čačanskoj bolnici, tri dana nakon saobraćajne nesreće u kojoj je zajedno sa suprugom zadobila teške telesne povrede. Izazivač udesa 55-ogodišnji meštanin Preljine, vozač „fijata bravo“ nastradao je na licu mesta. Saobraćajka se dogodila na Ibarskoj magistrali između Mojsinja i Donje Gorevnice, u kasnim noćnim satima, na pravom i preglednom delu puta. 

– Bili smo te noći zajedno na proslavi godišnjice „male mature“ u Mrčajevcima. Izazivač udesa je bio sa nama i pošto je bio prilično pripit, obezbedili smo da njega i auto neko odveze kući u Preljinu. Pošto je sve vreme insistirao da sedne za volan, ključevi od auta su mu po dolasku sakriveni dok se ne istrezni. Međutim, čim je ovaj što ga je dovezao zamakao, on je seo u drugi svoj automobil i krenuo, verovatno ponovo u Mrčajevce – priča meštanin Mojsinja koji je te večeri bio na proslavi mature, inače školski drug i prijatelj izazivača nesreće.

Tročlana porodica Srnić se kobne noći „fijatom stilo“ vraćala s posla iz treće smene. Po zatvaranju ugostiteljskog objekta koji su držali u centru Mojsinja, krenuli su ka Mrčajevcima, svojoj kući u Ostru.

Nakon nekoliko kilometara vožnje sustigao ih je vozač brave i prikucao za stub na potesu između Gorevnice i Mojsinja.

Supružnici Srnić su primljeni u čačansku bolnicu sa teškim telesnim povredama, dok je njihov sin u tom udesu lakše povređen.

Bobana Srnić je u više navrata bila svedok saobraćajnih nesreća u centru Mojsinja, borila se protiv bahatih vozača, budući da je stravične scene često posmatrala sa terase ugostiteljskog objekta koji se nalazi tik uz magistralu.

– Zajedno sa ostalim meštanima Mojsinja bila je i potpisnik peticije da se na ovoj deonici postave usporivači ili ograniči brzina. Ona i njen muž su obično bili prvi koji vide saobraćajku, zato su uvek priskakali i pomagali, prihvatali lakše povređene iz autobusa, drugi put kada su nastradali majka i sin, pomagali su da se drugi lakše povređeni izbave, svega su se nagledali… – kaže meštanin Mojsinja. 

Sahrana Bobane Srnić biće obavljena u četvrtak 21. jula na groblju Solinac u Ostri.

KORONA ODNELA JOŠ DVA ŽIVOTA

KORONA ODNELA JOŠ DVA ŽIVOTA

ČAČAK – NA kovid odeljenjima čačanske bolnice tokom protekla 24 sata preminula su još dva pacijenta. Reč je o Ivanjičanima starosne dobi 66 i 70 godina. U trećem talasu korona epidemije u Moravičkom okrugu do sada je preminulo 297 osoba koje su lečene od korone, od kojih je 213 iz ...
Ovog vikenda sajam mlečnih proizvoda u Gornjoj Gorevnici

Ovog vikenda sajam mlečnih proizvoda u Gornjoj Gorevnici

Po prvi put ove godine narednog vikenda biće održana manifestacija „Mlečni put“ u Gornjoj Gorevnici. Manifestacija „Mlečni put“ koja počinje 14. oktobra i traje tri dana, je sajam mleka i mlečnih proizvoda i predstavlja jedinstvenu priliku da proizvođači mleka i proizvoda od mleka pr...
Počele prijave za stambena rešenja i mere aktivne inkluzije u Čačku

Počele prijave za stambena rešenja i mere aktivne inkluzije u Čačku

Foto: GU Čačak U okviru projekta „Ne ostavljajući nikoga iza sebe – adekvatno stanovanje i aktivno uključivanje osetljivih društvenih grupa u Čačku“, koji sprovodi Grad Čačak, a finansira Evropska unija, otvorena su tri javna poziva za dodelu pomoći u vidu stambenih rešenja i mera a...