Ubio se pedofil s nanogvicom čekajući da bude smešten u zatvor, dan ranije i žrtva pokušala da se ubije

jul 19, 2022 | Hronika | 0 Komentara

Slučaj hapšenja pedofila iz Gornjeg Milanovca, koji je krajem prošlog meseca priveden pod sumnjom da je pune dve godine seksualno zlostavljao devojčicu od 13 godina, pretvorio se u pravu tragediju. Najpre je osuđeni za pedofiliju juče oko podneva počinio samoubistvo, a dan ranije pokušala je da se ubije i devojčica koju je godinama zlostavljao. Na sreću, lekari gornjomilanovačke Opšte bolnice su uspeli da spasu život detata. Sve vreme istražnog postupka, a i kasnije dok je bio u pritvoru, pedofil je nalazio  način da bude u posrednom kontaktu sa žrtvom. Nakon što je iz pritvora sproveden u roditeljsku kuću u obližnjem selu, devojčica je taksijem dolazila kod njega.

Inače, Milanovčanin star 58 godina, pre hapšenja je šest meseci praćen, istrazi je priznao krivično delo obljuba nad detetom, za šta je dobio zatvorsku kaznu u trajanju od šest godina.

U selu u blizini Gornjeg Milanovca je boravio sa nanogvicom, čekajući da bude smešten u zatvorsku jedinicu na izdržavanje kazne u trajanju od šest godina.

– Njihovi telefoni su zaplenjeni istog dana kada je, tada osumnjičeni priveden u policiju. Imamo dokaze da je devojčica, nakon što je njen zlostavljač napustio istražno odeljenje Okružnog zatvora u Čačku, taksijem odlazila kod njega u kuću gde je boravio čekajući da bude sproveden u zatvor – kaže naš izvor iz istrage dodajući da je milanovački Centar za socijalni rad takođe raspolagao tom informacijom i da su zajedničkim radom pokušavali da zlostavljača „uhvate na delu“.

– Nepoznanica je kako je zlostavljač stupio u kontakt sa žrtvom, kao i to odakle mu oružje kojim se ubio. Procedura nalaže da se detaljno pregleda objekat i prostor u kojem boravi lice u kućnom pritvoru sa elektronskim nadzorom, što je i učinjeno. Pretpostavlja se da mu je oružje neko naknadno doneo – kaže naš sagovornik.

Iz istrage dodaju da se u ovom slučaju išlo na priznanje krivice pedofila, jer se u tom slučaju štiti žrtva, nema svedočenja, naknadnih veštačenja i dodatnih trauma za seksualno zlostavljeno dete. Ono sa čim se istraga suočavala ranije, bilo je prisutno i sada, a to je nesaradnja, a u konkretnom slučaju podrška majke devojčice, zlostavljaču sa kojim se poznaje od detinjstva.

– Dan pre samoubistva zlostavljača, u nedelju je i devojčica izvršila pokušaj suicida, naime ona je popila ogromnu količinu lekova. U ovom slučaju se brzo reagovalo, pa su ovdašnji lekari uspeli da spasu život devojčice, koja se i dalje nalazi u Opštoj bolnici u Gornjem Milanovcu. Zlostavljač je useo da izvrši uticaj na zlostavljeno dete, predstavljajući sebe kao žrtvu, zbog čega smo pored nesaradnje majke imali opstrukciju i žrtve ovog nedela – kaže naš sagovornik.

Kampanja „Pažljivo sa životima“ u Gornjem Milanovcu

Kampanja „Pažljivo sa životima“ u Gornjem Milanovcu

U Gornjem Milanovcu je u Domu penzionera održano predavanje namenjeno najstarijim sugrađanima, a naziv tribine je „Pažljivo sa životima“. Predavanje je organizovao Savet za bezbednost saobraćaja Opštine Gornji Milanovac, a ovo je samo jedna u nizu aktivnosti kampanje u vezi sa bezb...
U Gornjem Milanovcu obeležen Dan pobede nad fašizmom

U Gornjem Milanovcu obeležen Dan pobede nad fašizmom

Povodom Dana pobede nad fašizmom danas su u Gornjem Milanovcu položeni venci na kosturnicama u spomen-parku „Brdo mira“. Prisutnima se obratio Stanislav Lupin, drugi sekretar Ambasade Ruske Federacije u Srbiji. – Ovaj datum je zaista bitan za naša dva bratska naroda. Tog dana 1945. je p...