Oštra konkurencija za nagradu „Večernjih novosti“ na ovogodišnjem Saboru trubača u Guči, 16 kapelnika u borbi za „zlatnu“

avg 1, 2022 | Društvo | 0 Komentara

GUČA – NA ovogodišnjem Saboru trubača u Guči, 61. po redu, za nagradu “Večernjih novosti” – “Zlatnu trubu”, koja se već 59. put dodeljuje najpopularnijem trubaču po oceni žirija publike, boriće se 16 najboljih trubačkih orkestara iz Srbije.

Nakon što su u predtakmičarskim centrima ostvarili plasman za Guču, na trubački megdan na glavnoj pozornici kraj Bjelice trećeg dana Sabora, 7. avgusta u 18 časova izaći će: Kristijan Azirović – Bojnik, Danijel Kostić – Novi Sad, Marko Trnavac – Mršelji, Kristijan Trajković – Zagužanje, Siniša Stanković –  Zagužanje, Danijel Jokanović – Šid, Vladica Novković – Zagužanje, Vladimir Ivanović – Zagužanje, „Dragačevske trube“ Dragana Pavlovića – Guča, Stefan Mladenović – Vranje, Isidor Zećirović – Bojnik, „Timočki veseljaci“ – Knjaževac, Bojan Krstić – Vladičin Han, Stanislav Antić –  Zagužanje, Željko Stefanović i Aleksandar Petronijević – Arilje, Elvis Bajramović – Bojnik.
Kapelnici orkestara već uveliko doteruju pesme, čočeke i kola, kojom će pokušati da osvoje glasove stručnog žirija, ali i srca publike, koja će im darovati “Zlatnu trubu”, koju su “Večernje novosti” već na trećem Saboru osnovale i do danas je dodeljuju.
– Ovo je drugi put da učestvujemo u seniorskoj konkurenciji na takmičenju u Guči. Dobro smo se pripremili i očekujemo neku nagradu, meni bi, iskreno, puno značila Prva truba, jer je to san svakog trubača – rekao nam je Kristijan Trajković, koji će probati da sa zahtevnom pesmom “Pšeničica sitno seme” i kolom “Romska svita” obori žiri s nogu.

– Ranije sam u omladinskoj konkurenciji osvojio nagradu, ali je, ipak, ovo takmičenje sada najvažnije.
Trubački orkestar Željka Stefanovića i Aleksandra Petronijevića iz Arilja prvi put će se ove godine popeti na binu stadiona kraj Bjelice, odakle su se u trubački svet vinula najveća trubačka imena, poput Bobana Markovića, Slobodana Salijevića, Miće Petrovića, Svetozara Lazovića, Fejata Sejdića… Vele da imaju tremu, ali da su, ipak, spremni da izađu na megdan ostalim trubačima.
-Spremamo se skoro pola godine za Sabor. Pesmu “Moj Milane” i kolo “Dubočanka” smo odlično navežbali i nadamo se nekoj od nagrada. Zato i dolazimo na Sabor, jer svaka nagrada sa Sabora znači za dalju karijeru – kazao nam je Aleksandar.
Dosadašnji dobitnici “Zlatne trube” “Novosti” su trubači koji su proneli glas srpske trube na sve strane sveta. Mnogi od njih su postali majstori trube, poput Dejana Petrovića, Dejana Lazarevića, Dejana Jevđića…
Izvor: Novosti

Premiju poklonili za lečenje Nađe

Premiju poklonili za lečenje Nađe

Foto: Nađa Đerović, privatna arhiva ČAČAK – Završen je humanitarni turnir u fudbalu u organizaciji SC „Mladost“, na kome je učestvovalo 16 klubova sa teritorije Čačka, a sav prihod od prodatih ulaznica namenjen je za lečenje četvorogodišnje Nađe Đerović, koja se od svog prvog da...
SNEG ZAŠTITIO KAJSIJU OD MRAZA

SNEG ZAŠTITIO KAJSIJU OD MRAZA

ČAČAK – V.D. direktora Instituta za voćarstvo u Čačku Darko Jevremović ocenio je pojavu aprilskog snega i mrazeva kao najkritičniju za kajsiju koja je u punom cvatu.  On je dodao da  se sada najviše strahuje od temperatura koje su najavljene za naredna dva jutra, i smatra da tren...