Dodeljeni ugovori o donaciji devet kuća za osetljive kategorije stanovništva

sep 12, 2022 | Društvo | 0 Komentara

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović danas je potpisao ugovore o donaciji stambenih objekata osetljivim kategorijama stanovništa, a u okviru projekta „Ne ostavljajući nikoga iza sebe – adekvatno stanovanje i aktivno uključivanje ranjivih društvenih grupa u Čačku“, koji realizuje Grad Čačak, u saradnji sa Gradskom stambenom agencijom.

Ovim projektom je predviđeno rešavanje stambenog problema za ugrožene kategorije stanovništva, kroz nekoliko segmenata. Zahvaljujući angažovanju gradske uprave i donatora za realizaciju projekta, krov nad glavom dobilo sedam porodica. Pre nekoliko dana potpisani su ugovori o donaciji za još dve, tako da je devet porodica, odnosno 36 osoba, rešilo jedno od glavnih životnih pitanja – stambeno.

Domaćinstva su kupljena za šest romskih porodica, kao i za porodice dve žrtve nasilja i jedne invalidne osobe. Kupljene kuće vredne su oko 18 miliona dinara, a na ovaj način Grad Čačak je stambeno zbrinuo 21 dete.

Projekat „Ne ostavljajući nikoga iza sebe – adekvatno stanovanje i aktivno uključivanje ranjivih društvenih grupa u Čačku“ finansira Evopska unija putem Programa podrške EU socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji koji implementira UNOPS.

Projekat realizuje Grad Čačak u partnerstvu sa Gradskom stambenom agencijom , kao koordinatorom politike socijalnog stanovanja na lokalnom nivou, kao i sa Centrom za socijalni rad, Centrom za pružanje usluga socijalne zaštite Zračak Čačak i udruženjem građana Inicijativa za razvoj i saradnju.

Ukradena dokumentacija Crvenog krsta u Čačku

Ukradena dokumentacija Crvenog krsta u Čačku

ČAČAK – U prostorijama Crvenog krsta u Čačku obijen je sef u kom se čuva finansijska i druga dokumentacija vezana za kompletno poslovanje ove organizacije. Provala je najverovatnije obavljena tokom noći, a slučaj je prijavljen policiji, koja je obavila uviđaj. Kako saznajemo, ulazna vr...
Svečano otvorene nove prostorije Mesne zajednice „Alvadžinica“

Svečano otvorene nove prostorije Mesne zajednice „Alvadžinica“

Foto: G.U. Čačak U naselju Alvadžinica, u Ulici braće Spasića, otvorene su nove prostorije Mesne zajednice “Alvadžinica”, a svečanom otvaranju je prisustvovao i gradonačelnik Čačka Milun Todorović, koji je simbolično meštanima ovog kraja grada uručio “ključ za novi objekat”. S...
Premiju poklonili za lečenje Nađe

Premiju poklonili za lečenje Nađe

Foto: Nađa Đerović, privatna arhiva ČAČAK – Završen je humanitarni turnir u fudbalu u organizaciji SC „Mladost“, na kome je učestvovalo 16 klubova sa teritorije Čačka, a sav prihod od prodatih ulaznica namenjen je za lečenje četvorogodišnje Nađe Đerović, koja se od svog prvog da...