Dodeljeni ugovori o donaciji devet kuća za osetljive kategorije stanovništva

sep 12, 2022 | Društvo | 0 Komentara

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović danas je potpisao ugovore o donaciji stambenih objekata osetljivim kategorijama stanovništa, a u okviru projekta „Ne ostavljajući nikoga iza sebe – adekvatno stanovanje i aktivno uključivanje ranjivih društvenih grupa u Čačku“, koji realizuje Grad Čačak, u saradnji sa Gradskom stambenom agencijom.

Ovim projektom je predviđeno rešavanje stambenog problema za ugrožene kategorije stanovništva, kroz nekoliko segmenata. Zahvaljujući angažovanju gradske uprave i donatora za realizaciju projekta, krov nad glavom dobilo sedam porodica. Pre nekoliko dana potpisani su ugovori o donaciji za još dve, tako da je devet porodica, odnosno 36 osoba, rešilo jedno od glavnih životnih pitanja – stambeno.

Domaćinstva su kupljena za šest romskih porodica, kao i za porodice dve žrtve nasilja i jedne invalidne osobe. Kupljene kuće vredne su oko 18 miliona dinara, a na ovaj način Grad Čačak je stambeno zbrinuo 21 dete.

Projekat „Ne ostavljajući nikoga iza sebe – adekvatno stanovanje i aktivno uključivanje ranjivih društvenih grupa u Čačku“ finansira Evopska unija putem Programa podrške EU socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji koji implementira UNOPS.

Projekat realizuje Grad Čačak u partnerstvu sa Gradskom stambenom agencijom , kao koordinatorom politike socijalnog stanovanja na lokalnom nivou, kao i sa Centrom za socijalni rad, Centrom za pružanje usluga socijalne zaštite Zračak Čačak i udruženjem građana Inicijativa za razvoj i saradnju.

Dostupan uvid u birački spisak opštine Gornji Milanovac

Dostupan uvid u birački spisak opštine Gornji Milanovac

Foto: Opštinska uprava GM GORNJI MILANOVAC – Opštinska uprava Gornjeg Milanovca obaveštava sve sugrađane izlaže na uvid deo biračkog spiska za područje opštine Gornji Milanovac. Uvid u deo Jedinstvenog biračkog spiska vrši se putem računarske opreme unošenjem jedinstvenog matičnog...
ZBOG SNEŽNE VEJAVICE VANREDNA SITUACIJA U PET IVANJIČKIH SELA

ZBOG SNEŽNE VEJAVICE VANREDNA SITUACIJA U PET IVANJIČKIH SELA

IVANJICA -U Ivanjici je zbog obilnih snežnih padavina i smetova koji su zavejali puteve proglašena vanredna situacija na području pet seoskih mesnih zajednica. Reč je o golijskim selima Pridvorica, Devići, Ostatija, Brusnik, Srednja reka. Prema informacijama iz Štaba za vanredne situacije opš...
До петка траје пријава за пописиваче

До петка траје пријава за пописиваче

Републички завод за статистику упућује јавни позив свим заинтересованим грађанима да се пријаве за посао пописивача у Попису становништва, домаћинстава и станова...