Na kovid odeljenju dva pacijenta, na pedijatriji dvoje kovid pozitivne dece

sep 12, 2022 | Društvo | 0 Komentara

Na svim odeljenjima u okviru Opšte bolnice Čačak, koja su pretvorena u kovid odeljenja hospitalizovana su dva pacijenta. U respiratornom centru nema pacijenata, takođe nema pacijenata na respiratoru.

U protekla 24 časa bio je jedan prijem, otpusta pacijenata nije bilo. Na odeljenju pedijatrije hospitalizovana su dva kovid pozitivna deteta.

Za poslednja 24 časa u prijemno – trijažnoj ambulanti Opšte bolnice Čačak, sa simptomima i znacima kovid infekcije bilo je tri pregleda, dva prva i jedan kontrolni.

Prema podacima čačanskog Zavoda za javno zdravlje od 28 testiranih iz Čačka pozitivno je dvoje, iz Gornjeg Milanovca od 87 testiranih pozitivnih je 26, iz Lučana od 14 pozitivnih je troje i iz Ivanjice od 23 testiranih pozitivno je dvoje.

Korona u Čačku odnela još tri života, dvoje na respiratorima

Korona u Čačku odnela još tri života, dvoje na respiratorima

Foto: Spijunka ČAČAK – Na kovid odeljenju čačanske bolnice tokom protekla 24 sata preminula su tri pacijenta. Borbu sa koronom izgubili su 86-godišnji Čačanin i muškarac i žena iz Lučana (85 i 79). Od sredine jula do danas, preminulo je 311 pacijenata iz Moravičkog okruga – 221 iz Č...