Na kovid odeljenju dva pacijenta, na pedijatriji dvoje kovid pozitivne dece

sep 12, 2022 | Društvo | 0 Komentara

Na svim odeljenjima u okviru Opšte bolnice Čačak, koja su pretvorena u kovid odeljenja hospitalizovana su dva pacijenta. U respiratornom centru nema pacijenata, takođe nema pacijenata na respiratoru.

U protekla 24 časa bio je jedan prijem, otpusta pacijenata nije bilo. Na odeljenju pedijatrije hospitalizovana su dva kovid pozitivna deteta.

Za poslednja 24 časa u prijemno – trijažnoj ambulanti Opšte bolnice Čačak, sa simptomima i znacima kovid infekcije bilo je tri pregleda, dva prva i jedan kontrolni.

Prema podacima čačanskog Zavoda za javno zdravlje od 28 testiranih iz Čačka pozitivno je dvoje, iz Gornjeg Milanovca od 87 testiranih pozitivnih je 26, iz Lučana od 14 pozitivnih je troje i iz Ivanjice od 23 testiranih pozitivno je dvoje.

Ponovo radi Kvantaška pijaca u Ljubiću

Ponovo radi Kvantaška pijaca u Ljubiću

ČAČAK – OD četvrtka 15. aprila u Ljubiću ponovo radi Kvantaška pijaca. Pijačna vreva jutros je izostala, kako zbog hladnog vremena, tako i zbog epidemioloških mera, zbog kojih je i kupaca i prodavaca bilo manje no inače. Prema informacijama iz JKP „Komunalac“ Kvantaška pij...
Crveni krst sutra bira novo rukovodstvo

Crveni krst sutra bira novo rukovodstvo

ČAČAK – Nakon serije skandaloznih događaja, u Crvenom krstu (CK) u Čačku sutra će biti održana sednica Upravnog odbora ove organizacije i to u prisustvu čelnika CK Republike Srbije. Sednicu je sazvala dr Nada Lazović, nekadašnja potpredsednica Upravnog odbora (UO), koja je nedavno da...