Delegacija Rijeke u poseti Čačku

sep 13, 2022 | Ekonomija | 0 Komentara

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović, zajedno sa saradnicima, danas je ugostio gradonačelnika Rijeke Marka Filipovića, zamenika župana Primorsko goranske županije Petra Mamulu, Vojka Obersnela, predsednika TZ grada Rijeke i Petra Škarpa, direktora TZ Rijeke.

Kako je istakao Todorović, razmenjena su i pozitivna i negativna iskustva sa kolegama iz Republike Hrvatske, podsetivši da je pre četiri godine potpisan ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji privrednih komora iz Rijeke i Čačka.

-Danas smo ozvaničili novi ugovor, između Turističke organizacije Čačak i Turističke zajednice Rijeke. Na ovaj način razmenjivaćemo iskustva, jer su Riječani poznati po turističkim potencijalima. Iako Čačak nije na moru, jeste na Moravi i mnogo turističkog sadržaja i naš grad ima da ponudi – istakao je Todorović.

Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović je naglasio da se auto-putem za šest sati stiže od Čačka do Rijeke, a na lokalnim vlastima, kao i na radnicima u sferama kulture i sporta jeste da pojačaju saradnju između gradova.

Todorović je naglasio da je svaki vid saradnje sa Rijekom za Čačak značajan, a svakako i olakšan blizinom aerodroma „Morava“.

Od 15. maja zbog radova zatvoren deo Ulice cara Dušana

Od 15. maja zbog radova zatvoren deo Ulice cara Dušana

Rekonstrukcija Ulice cara Dušana počeće 15. maja i trajaće do 14. jula, saopštili su iz JP “Gradac“. U toku izvođenja radova za saobraćaj će biti zatvoren deo Ulice cara Dušana od raskrsnice sa Gospodar Jovanovom do Ulice kralja Petra I. Radovi će biti obeleženi adekvatnom signalizaci...
Korona u Čačku odnela još tri života, dvoje na respiratorima

Korona u Čačku odnela još tri života, dvoje na respiratorima

Foto: Spijunka ČAČAK – Na kovid odeljenju čačanske bolnice tokom protekla 24 sata preminula su tri pacijenta. Borbu sa koronom izgubili su 86-godišnji Čačanin i muškarac i žena iz Lučana (85 i 79). Od sredine jula do danas, preminulo je 311 pacijenata iz Moravičkog okruga – 221 iz Č...