Delegacija Rijeke u poseti Čačku

sep 13, 2022 | Ekonomija | 0 Komentara

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović, zajedno sa saradnicima, danas je ugostio gradonačelnika Rijeke Marka Filipovića, zamenika župana Primorsko goranske županije Petra Mamulu, Vojka Obersnela, predsednika TZ grada Rijeke i Petra Škarpa, direktora TZ Rijeke.

Kako je istakao Todorović, razmenjena su i pozitivna i negativna iskustva sa kolegama iz Republike Hrvatske, podsetivši da je pre četiri godine potpisan ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji privrednih komora iz Rijeke i Čačka.

-Danas smo ozvaničili novi ugovor, između Turističke organizacije Čačak i Turističke zajednice Rijeke. Na ovaj način razmenjivaćemo iskustva, jer su Riječani poznati po turističkim potencijalima. Iako Čačak nije na moru, jeste na Moravi i mnogo turističkog sadržaja i naš grad ima da ponudi – istakao je Todorović.

Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović je naglasio da se auto-putem za šest sati stiže od Čačka do Rijeke, a na lokalnim vlastima, kao i na radnicima u sferama kulture i sporta jeste da pojačaju saradnju između gradova.

Todorović je naglasio da je svaki vid saradnje sa Rijekom za Čačak značajan, a svakako i olakšan blizinom aerodroma „Morava“.

Svečano otvorene nove prostorije Mesne zajednice „Alvadžinica“

Svečano otvorene nove prostorije Mesne zajednice „Alvadžinica“

Foto: G.U. Čačak U naselju Alvadžinica, u Ulici braće Spasića, otvorene su nove prostorije Mesne zajednice “Alvadžinica”, a svečanom otvaranju je prisustvovao i gradonačelnik Čačka Milun Todorović, koji je simbolično meštanima ovog kraja grada uručio “ključ za novi objekat”. S...
Ovog vikenda sajam mlečnih proizvoda u Gornjoj Gorevnici

Ovog vikenda sajam mlečnih proizvoda u Gornjoj Gorevnici

Po prvi put ove godine narednog vikenda biće održana manifestacija „Mlečni put“ u Gornjoj Gorevnici. Manifestacija „Mlečni put“ koja počinje 14. oktobra i traje tri dana, je sajam mleka i mlečnih proizvoda i predstavlja jedinstvenu priliku da proizvođači mleka i proizvoda od mleka pr...
NA KOVID ODELjENjIMA PREMINULO TROJE

NA KOVID ODELjENjIMA PREMINULO TROJE

ČAČAK – JOŠ troje pacijenata preminulo je na kovid odeljenjima čačanske Opšte bolnice. Reč je o Čačaninu K.M. (71), pacijentkinji V.R. (68) iz Arilja i Ć.P. (52) iz Lučana.Na svim odeljenjima u okviru Opšte bolnice Čačak, koja su pretvorena u kovid odeljenja, hospitalizovano je 136 p...