Delegacija Rijeke u poseti Čačku

sep 13, 2022 | Ekonomija | 0 Komentara

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović, zajedno sa saradnicima, danas je ugostio gradonačelnika Rijeke Marka Filipovića, zamenika župana Primorsko goranske županije Petra Mamulu, Vojka Obersnela, predsednika TZ grada Rijeke i Petra Škarpa, direktora TZ Rijeke.

Kako je istakao Todorović, razmenjena su i pozitivna i negativna iskustva sa kolegama iz Republike Hrvatske, podsetivši da je pre četiri godine potpisan ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji privrednih komora iz Rijeke i Čačka.

-Danas smo ozvaničili novi ugovor, između Turističke organizacije Čačak i Turističke zajednice Rijeke. Na ovaj način razmenjivaćemo iskustva, jer su Riječani poznati po turističkim potencijalima. Iako Čačak nije na moru, jeste na Moravi i mnogo turističkog sadržaja i naš grad ima da ponudi – istakao je Todorović.

Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović je naglasio da se auto-putem za šest sati stiže od Čačka do Rijeke, a na lokalnim vlastima, kao i na radnicima u sferama kulture i sporta jeste da pojačaju saradnju između gradova.

Todorović je naglasio da je svaki vid saradnje sa Rijekom za Čačak značajan, a svakako i olakšan blizinom aerodroma „Morava“.

Petnaesta Policijada „Zlatibor 2022“

Petnaesta Policijada „Zlatibor 2022“

foto: cajetina.org Sindikat srpske policije organizuje petnaestu po redu sportsku manifestaciju pod nazivom Policijada „Zlatibor 2022“ koja se održava od 3. do 5. juna 2022. godine na Zlatiboru. Svečano otvaranje manifestacije planirano je za petak 3. juna u 15,00 časova na Kraljevom trgu. Re...
Uskoro krov nad glavom za pripadnike ranjivih društvenih grupa

Uskoro krov nad glavom za pripadnike ranjivih društvenih grupa

ČAČAK – U okviru projekta „Ne ostavljajući nikoga iza sebe – adekvatno stanovanje i aktivno uključivanje osetljivih društvenih grupa u Čačku“, koji sprovodi Grad Čačak, a koji finansira Evropska unija, uskoro će biti otvorena tri javna poziva za dodelu pomoći u vidu stambenih ...