U planu izgradnja otvorenog bazena u banji Gornja Trepča

sep 13, 2022 | Ekonomija | 0 Komentara

Gradonačelnik Čačka je sa saradnicima posetio danas Mesnu zajednicu Gornja Trepča. U ovom delu Čačka završen je parking od oko 1.000 kvadratnih metara sa 38 parking mesta.

-Ovaj parking veoma znači i žiteljima, ali i pacijentima koji ovde dolaze, pogotovo na jedan dan. Njegova vrednost je nešto manje od sedam miliona dinara, a sredstva su obezbeđena od Vlade Republike Srbije preko JP „Putevi Srbije“. Takođe, završeno je i dečje igralište, investicija vredna oko 1,2 miliona dinara, finansirana iz budžeta Grada. Ono što je najbitnije za naše sugrađane u ovom kraju, jeste da je Grad ugovorio projektovanje nedostajućeg dela kanalizacione infrastrukture, kao i projekat za prečišćavanje voda, a tome je prethodilo usvajanje urbanističkih planova. Ukupna vrednost ovih radova je nešto manje od 40 miliona dinara, koji su već opredeljeni iz budžeta Grada – rekao je Todorović.

Gradonačelnik Čačka podsetio je i na izuzetan turistički potencijal banje Gornja Trepča, gde se svake godine beleži najviše noćenja na teritoriji našeg grada. Kako je istakao, lokalna vlast radi na tome da se u svakom segmentu, koliko je moguće, Gornja Trepča infrastrukturno uređuje iz godine u godinu.

-Proteklih nekoliko godina se intenzivno radilo na putnoj infrastrukturi, a kada rešimo imovinsko-pravne odnose, u planu nam je da u Gornjoj Trepči napravimo otvoreni bazen – rekao je Todorović.

KORONA ODNELA JOŠ DVA ŽIVOTA

KORONA ODNELA JOŠ DVA ŽIVOTA

ČAČAK – NA kovid odeljenjima čačanske bolnice tokom protekla 24 sata preminula su još dva pacijenta. Reč je o Ivanjičanima starosne dobi 66 i 70 godina. U trećem talasu korona epidemije u Moravičkom okrugu do sada je preminulo 297 osoba koje su lečene od korone, od kojih je 213 iz ...
Demineri sutra ponovo u vojnoj fabrici Sloboda

Demineri sutra ponovo u vojnoj fabrici Sloboda

U kompaniji „Sloboda“, sutra 10. septembra, ponovo će boraviti specijalizovane deminerske jedinice Tehničko remontnog zavoda Kragujevac i uništavaće neeksplodirana ubojita sredstva, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Čačka, Miluna Todorovića. "Ovim putem obaveštavamo sugrađane da, ukoliko...