U planu izgradnja otvorenog bazena u banji Gornja Trepča

sep 13, 2022 | Ekonomija | 0 Komentara

Gradonačelnik Čačka je sa saradnicima posetio danas Mesnu zajednicu Gornja Trepča. U ovom delu Čačka završen je parking od oko 1.000 kvadratnih metara sa 38 parking mesta.

-Ovaj parking veoma znači i žiteljima, ali i pacijentima koji ovde dolaze, pogotovo na jedan dan. Njegova vrednost je nešto manje od sedam miliona dinara, a sredstva su obezbeđena od Vlade Republike Srbije preko JP „Putevi Srbije“. Takođe, završeno je i dečje igralište, investicija vredna oko 1,2 miliona dinara, finansirana iz budžeta Grada. Ono što je najbitnije za naše sugrađane u ovom kraju, jeste da je Grad ugovorio projektovanje nedostajućeg dela kanalizacione infrastrukture, kao i projekat za prečišćavanje voda, a tome je prethodilo usvajanje urbanističkih planova. Ukupna vrednost ovih radova je nešto manje od 40 miliona dinara, koji su već opredeljeni iz budžeta Grada – rekao je Todorović.

Gradonačelnik Čačka podsetio je i na izuzetan turistički potencijal banje Gornja Trepča, gde se svake godine beleži najviše noćenja na teritoriji našeg grada. Kako je istakao, lokalna vlast radi na tome da se u svakom segmentu, koliko je moguće, Gornja Trepča infrastrukturno uređuje iz godine u godinu.

-Proteklih nekoliko godina se intenzivno radilo na putnoj infrastrukturi, a kada rešimo imovinsko-pravne odnose, u planu nam je da u Gornjoj Trepči napravimo otvoreni bazen – rekao je Todorović.

Upriličena svečanost za vukovce

Upriličena svečanost za vukovce

I ove godine, tradicionalno je za nosioce Vukovih diploma u Čačku, njih 184, Grad Čačak pripremio svečanost u Domu kulture. Iz srednjih čačanskih škola poteklo je 109 vukovaca, a iz osnovnih sa svim peticama je godinu završilo 75 đaka. Od 184 vukovca, 20 su đaci generacije. Grad Čačak, ...