Ovog vikenda 19. mrčajevačka „Kupusijada“

sep 14, 2022 | Društvo | 0 Komentara

U Mrčajevcima će ovog vikenda, od 16. do 18. septembra, biti održana 19. po redu „Kupusijada“, manifestacija na kojoj se priprema i bira najbolje pripremljen „svadbarski kupus“. Za 18. godina kroz Mrčajevce je prošlo više od milion i po posetilaca, a u kuvanju kupusa nadmetali su se kuvari iz gotovo svih krajeva Srbije i regiona. 
-I ove godine posetioce očekuje bogat kulturno-umetnički program koji se tradicionalno održava na pozornici u centru Mrčajevaca. Predviđeni su nastupi brojnih kulturno-umetničkih društava, dolaze nam orkestar Vlada Panovića, Snežana Đurišić i Nada Topčagić. U proteklih 18 godina kroz Mrčajevce je prošlo više od milion i po posetilaca i više stotina takmičara koji su se borili za titulu najbolje pripremljenog svadbarskog kupusa. Prošle godine je na Kupusijadi bilo oko 100.000 ljudi iz cele Srbije, očekujemo standardno dobru posećenost – izjavio je Vojin Jakovljević, direktor Turističke organizacije Čačak. 
Ovogodišnji učesnici će se takmičiti u tri kategorije kuvanja kupusa i to: „Celo selo kuva“, „Ekipe i pojedinci“ i „Ugostitelji“ u subotu, a u nedelju je predviđena i kategorija „Degustatori svadbarskog kupusa“.
Proglašenje pobednika je u nedelju. Organizator manifestacije je Turistička organizacija Čačka, a pokrovitelj grad Čačak.

HITNO SAOPŠTENJE!!!

HITNO SAOPŠTENJE!!!

Zbog eksplozije u kompaniji Sloboda neophodno je da se svi građani koji žive u blizini fabrike hitno evakuišu iz svojih domova. EVAKUACIONO MESTO JE GRADSKI FUDBALSKI STADION! Objavio je na svom instagram nalogu Milun Todorović, gradonačelnik Čačka....
Darovi za prvu bebu i majku

Darovi za prvu bebu i majku

Foto: Grad Čačak ČAČAK – Prva beba u 2022. godini – Vukan Jovanović, rođen 1. januara u 2:45 časova,dobila je poklon Grada Čačka – dukat Beli Anđeo, dok je njegova mama Milica Jovanović iz Čačka dobila  vaučer (poklon karticu iz “Akse”) u vrednosti...