Dogovoreno zajedničko delovanje Zdrave Srbije i Narodnog pokreta Ujedinjenje

sep 17, 2022 | Politika | 0 Komentara

Predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović i predsednik Narodnog pokreta Ujedinjenje Peđa Milosavljević potpisali su u Čajetini ugovor o dugoročnoj strateškoj političkoj saradnji kojim je, između ostalog, precizirano da su društveno-političke okolnosti koje su se decenijama razvijale na štetu srpskog naroda i srpske države uslovile političko povezivanje i grupisanje političkih organizacija koje u osnovama svog delovanja baštine tradicionalne vrednosti srpskog narodnog života.

Ovaj politički savez je nastao i zbog neophodnosti da se spreči neoprezno usvajanje prebrzih i opasnih društvenih reformi, koje diktiraju strani centri političke moći, kao i nekritičko preuzimanje pravnih pravila iz inostranstva čime se remeti red u srpskom društvu uspostavljen vekovima unazad.

Stamatović i Milosavljević su se saglasili da od uspostavljanja višestranačkog sistema Republiku Srbiju predvode političke snage nesposobne da stabilizuju državu i društvo na način da budu u skladu sa tradicionalnim srpskim vrednostima koje inače stoje i u samim temeljima evropske kulture i moderne civilizacije.

Zdrava Srbija i Ujedinjenje su se potpisivanjem ovog ugovora obavezale da će svoje buduće političko delovanje usklađivati na svim nivoima političkog organizovanja kao i da će preduzimati međusobnu koordinaciju a sve u cilju ostvarivanja zajedničkih političkih ciljeva.

Todorović: Ne vidim nijedan opravdani razlog za nove blokade puteva

Todorović: Ne vidim nijedan opravdani razlog za nove blokade puteva

Predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Čačku, Milun Todorović, oglasio se danas saopštenjem povodom današnje blokade Ibarske magistrale u Preljini. Saopštenje prenosimo u celosti: Danas su naši sugrađani, ali i mnogi putnici koji prolaze kroz Čačak, ponovo bili žrtve Đilaso...
Ruski ambasador u četvrtak u poseti Zlatiboru

Ruski ambasador u četvrtak u poseti Zlatiboru

U četvrtak, 20. aprila ambasador  Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko, će posetiti opštinu Čajetina. Tom prilikom on će obaviti nekoliko radnih sastanaka sa Milanom Stamatovićem, predsednikom opštine Čajetina, saopšten je iz kabineta predsednika opštine. Tokom posete ...