Uspešna sedmica dobrovoljnog davanja krvi u Čačku

okt 26, 2022 | Društvo | 0 Komentara

Foto: CK Čačak

Na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku realizovana je akcija dobrovoljnog davanja krvi u kojoj su pored studenata humanim činom akciju podržali profesori FTN dr Marjan Milošević i dr Milan Vesković, inače član Komisije DDK u Crvenom krstu Čačak. Takođe, krv je dao i volonter CK Nemanja Saračević, inače dobitnik priznanja Crvenog krsta za volontersku aktivnost u prošloj godini.
Na akciji je uočeno povećano interesovanje devojaka za darivanjem dragocene tečnosti ali i povećan broj zainteresovanih koji ovoga puta nisu mogli da daju krv iz objektivnih zdravstvenih razloga. Predavanjima u okviru zdravstveno preventivnih aktivnosti, u narednom periodu CK Čačak će sarađivati sa potencijalnim davaocima a u cilju poboljšanja njihovog zdravlja i većeg učešća u ovoj humanoj aktivnosti. Crveni krst Čačak najlepše zahvaljuje svim davaocima koji su u protekla dva dana u Čačku darivali ukupno 86 jedinica krvi.
Redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi realizuje se svakog utorka od 9 do 14 časova u maloj sali Doma kulture u Čačku.

Gde misteriozno nestaju hiljade litara vode u centru Čačka!?

Gde misteriozno nestaju hiljade litara vode u centru Čačka!?

ČAČAK – Stanari zgrade u Nemanjinoj ulici od broja 62 do 76 u centru Čačka imaju nesvakidašnji problem. Naime oni od početka grejne sezone na poslednja dva sprata nemaju grejanje, jer voda iz sistema bukvalno svaki dan misteriozno nestaje. Zaposleni iz JKP „Grejanje“ često d...
Svečano otvorene nove prostorije Mesne zajednice „Alvadžinica“

Svečano otvorene nove prostorije Mesne zajednice „Alvadžinica“

Foto: G.U. Čačak U naselju Alvadžinica, u Ulici braće Spasića, otvorene su nove prostorije Mesne zajednice “Alvadžinica”, a svečanom otvaranju je prisustvovao i gradonačelnik Čačka Milun Todorović, koji je simbolično meštanima ovog kraja grada uručio “ključ za novi objekat”. S...