Uspešna sedmica dobrovoljnog davanja krvi u Čačku

okt 26, 2022 | Društvo | 0 Komentara

Foto: CK Čačak

Na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku realizovana je akcija dobrovoljnog davanja krvi u kojoj su pored studenata humanim činom akciju podržali profesori FTN dr Marjan Milošević i dr Milan Vesković, inače član Komisije DDK u Crvenom krstu Čačak. Takođe, krv je dao i volonter CK Nemanja Saračević, inače dobitnik priznanja Crvenog krsta za volontersku aktivnost u prošloj godini.
Na akciji je uočeno povećano interesovanje devojaka za darivanjem dragocene tečnosti ali i povećan broj zainteresovanih koji ovoga puta nisu mogli da daju krv iz objektivnih zdravstvenih razloga. Predavanjima u okviru zdravstveno preventivnih aktivnosti, u narednom periodu CK Čačak će sarađivati sa potencijalnim davaocima a u cilju poboljšanja njihovog zdravlja i većeg učešća u ovoj humanoj aktivnosti. Crveni krst Čačak najlepše zahvaljuje svim davaocima koji su u protekla dva dana u Čačku darivali ukupno 86 jedinica krvi.
Redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi realizuje se svakog utorka od 9 do 14 časova u maloj sali Doma kulture u Čačku.

Ovog vikenda sajam mlečnih proizvoda u Gornjoj Gorevnici

Ovog vikenda sajam mlečnih proizvoda u Gornjoj Gorevnici

Po prvi put ove godine narednog vikenda biće održana manifestacija „Mlečni put“ u Gornjoj Gorevnici. Manifestacija „Mlečni put“ koja počinje 14. oktobra i traje tri dana, je sajam mleka i mlečnih proizvoda i predstavlja jedinstvenu priliku da proizvođači mleka i proizvoda od mleka pr...