Gradi se kanalizaciona mreža milanovačkim naseljima

okt 31, 2022 | Ekonomija | 0 Komentara


U milanovačkoj opštini su u toku radovi na izgradnji kanalizacione mreže u Mesnoj zajednici Velereč u ukupnoj dužini od 1.601 metara. Radove je obišao predsednik opštine, Dejan Kovačević , koji se ovom prilikom zahvalio Ministarstvu za zaštitu životne sredine i resornoj ministarki, gospođi Ireni Vujović, koja je prepoznala važnost projekta za izgradnju ukupno devet kanalizacija na području milanovačke opštine.
     – Danas smo u naseljenom mestu Velereč gde radimo kanalizaciju za preko 80 domaćinstava. Vrednost čitavog ovog projekta, u okviru koga na devet lokacija gradimo kanalizaciju, je oko 500 miliona dinara. Pored Velereči radimo i u Vraćevšnici, Pranjanima i na Rudniku, kao i u prigradskim naseljima Gornjeg Milanovca. Počeli smo u Mlakovcu, radimo i na periferiji grada i želimo da svako naseljeno mesto u našoj opštini dobije kanalizaciju – rekao je Kovačević.

Govoreći o značaju ovog projekta, Kovačević je istakao da su osnova savremenog života put, voda, struja i kanalizacija i da Opština Gornji Milanovac stremi ka tome da svim svojim stanovnicima to i obezbedi. Nakon ove faze, sledi druga, koja podrazumeva izgradnju prečišćivača otpadnih voda.
      Druga faza radova obuhvata izgradnju prečišćivača na mestima gde oni ne postoje. Tu pre svega mislim na Vraćevšnicu, Rudnik, Pranjane i Takovo jer smo te projekte predali Ministarstvu i to ćemo raditi nakon završetka primarnih mreža – dodao je Kovačević.
On je istakao da je cilj lokalne uprave da sva naseljena mesta budu potpuno opremljena za život meštana kako bi gradska i seoska naselja nastavila da se razvijaju.

Uspešna sedmica dobrovoljnog davanja krvi u Čačku

Uspešna sedmica dobrovoljnog davanja krvi u Čačku

Foto: CK Čačak Na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku realizovana je akcija dobrovoljnog davanja krvi u kojoj su pored studenata humanim činom akciju podržali profesori FTN dr Marjan Milošević i dr Milan Vesković, inače član Komisije DDK u Crvenom krstu Čačak. Takođe, krv je dao i volon...
Izložba Risim scenograf

Izložba Risim scenograf

U  izložbenom prostoru galerije Risim od 1. aprila do 1. juna 2021. ljubiteljima umetnosti i filma  biće dostupna izložba pod nazivom Risim scenograf, koja će ovoga puta svetlost baciti na značajan scenografski rad čačanskog umetnika Bogića Risimovića Risima i njegove doprinose u ...