Čačanska Biblioteka na Sajmu knjiga

nov 1, 2022 | Kultura | 0 Komentara

Pod kupolama 65. Međunarodnog sajma knjiga u Beogradu u periodu od 23. do 30. oktobra našlo se više od 400 direktnih izlagača, halama je prošetalo 163.616 posetilaca, a realizovano je preko 500 različitih programa. U ove brojke upisana je i Gradska biblioteka Čačak koja je ove godine debitovala kao samostalni izlagač. Čačanski bibliotekari su tokom osam dana aktivno učestvovali u promociji svoje izdavačke delatnosti, prezentaciji mobilne aplikacije „Bukmarker ‒ moj dnevnik čitanja”. Oni su posetiocima skretali pažnju i na segmente projekta „Čačanska rodna ‒ Čačak, nacionalna prestonica kulture 2023”.
Posebno interesovanje mlađih, ali i svih onih koji vole interaktivne igre privukao je kviz znanja, a svi učesnici su dobili i mali poklon za pokazanu informisanost i trud. Među njima su bili i čačanski srednjoškolci koji su organizovano posetili mesto koje na najbolji način promoviše knjige, čitanje i kulturu uopšte.
Kao što je to bila praksa godinama unazad, Biblioteka je i ovoga puta posebnim programom u sali „Ivo Andrić” promovisala najnovija izdanja 59. Disovog proleća, koja su objavljena u periodu od maja do oktobra ove godine.
Veliku čitalačku pažnju privukle su nove pesničke zbirke Najnoviji zavet Dragana Boškovića i Dečaci istočnog bloka Alekse Krstića, čiji autori su i potpisivali knjige na štandu Biblioteke.
Takođe, među najtraženijim bile su publikacije posvećene Disu, a pre svega izdanje beseda laureata Disu u gostima.
U izložbenom delu štanda bile su prikazane i knjige, časopisi i katalozi drugih čačanskih ustanova kulture koje su izašle za poslednjih godinu dana.
Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis” na Sajmu knjiga ujedno je najavila i narednu godinu kada će predstavljanje Čačka i njegove kulturne ponude biti na još višem nivou.

POZNATO IME NOVOG SEKRETARA CRVENOG KRSTA U ČAČKU

POZNATO IME NOVOG SEKRETARA CRVENOG KRSTA U ČAČKU

ČAČAK – SITUACIJA u čačanskoj organizaciji Crvenog krsta (CK) ovih dana je ponovo proključala, i to nakon što je sekretarka Biljana Davidović zaposlenom Petru Jankoviću uručila pisano upozorenje o otkazu. Sve ovo dešava se u trenutku kada su, kako nezvanično saznajemo, Davidovićki odbr...
Tražimo hitnu intervenciju policije protiv Logvinova

Tražimo hitnu intervenciju policije protiv Logvinova

GrO SNS-a u Čačku najoštrije osudio napad na svog odbornika Jankovića Povodom ekskluzivne objave na našem portalu u vezi incidenta između Petra Jankovića, odbornika SNS-a i Igora Logvinova, oglasio Gradski odbor Srpske napredne stranke u Čačku. Ovo je prvi put posle našeg višednevnog izve...
Zemljotres u neposrednoj blizini Čačka

Zemljotres u neposrednoj blizini Čačka

Danas u 12:28 na području Kraljeva zabeležen je zemljotres. Republički seizmološki zavod objavio je da je magnituda potresa bila 2,3 stepena Rihterove skale. Epicentar zemljotresa bio je nekoliko kilometara jugoistočno od Kraljeva, na nešto više od 30 kilometara vazdušnom linijom od Čačka....