Čačanska Biblioteka na Sajmu knjiga

nov 1, 2022 | Kultura | 0 Komentara

Pod kupolama 65. Međunarodnog sajma knjiga u Beogradu u periodu od 23. do 30. oktobra našlo se više od 400 direktnih izlagača, halama je prošetalo 163.616 posetilaca, a realizovano je preko 500 različitih programa. U ove brojke upisana je i Gradska biblioteka Čačak koja je ove godine debitovala kao samostalni izlagač. Čačanski bibliotekari su tokom osam dana aktivno učestvovali u promociji svoje izdavačke delatnosti, prezentaciji mobilne aplikacije „Bukmarker ‒ moj dnevnik čitanja”. Oni su posetiocima skretali pažnju i na segmente projekta „Čačanska rodna ‒ Čačak, nacionalna prestonica kulture 2023”.
Posebno interesovanje mlađih, ali i svih onih koji vole interaktivne igre privukao je kviz znanja, a svi učesnici su dobili i mali poklon za pokazanu informisanost i trud. Među njima su bili i čačanski srednjoškolci koji su organizovano posetili mesto koje na najbolji način promoviše knjige, čitanje i kulturu uopšte.
Kao što je to bila praksa godinama unazad, Biblioteka je i ovoga puta posebnim programom u sali „Ivo Andrić” promovisala najnovija izdanja 59. Disovog proleća, koja su objavljena u periodu od maja do oktobra ove godine.
Veliku čitalačku pažnju privukle su nove pesničke zbirke Najnoviji zavet Dragana Boškovića i Dečaci istočnog bloka Alekse Krstića, čiji autori su i potpisivali knjige na štandu Biblioteke.
Takođe, među najtraženijim bile su publikacije posvećene Disu, a pre svega izdanje beseda laureata Disu u gostima.
U izložbenom delu štanda bile su prikazane i knjige, časopisi i katalozi drugih čačanskih ustanova kulture koje su izašle za poslednjih godinu dana.
Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis” na Sajmu knjiga ujedno je najavila i narednu godinu kada će predstavljanje Čačka i njegove kulturne ponude biti na još višem nivou.

Petnaesta Policijada „Zlatibor 2022“

Petnaesta Policijada „Zlatibor 2022“

foto: cajetina.org Sindikat srpske policije organizuje petnaestu po redu sportsku manifestaciju pod nazivom Policijada „Zlatibor 2022“ koja se održava od 3. do 5. juna 2022. godine na Zlatiboru. Svečano otvaranje manifestacije planirano je za petak 3. juna u 15,00 časova na Kraljevom trgu. Re...
Darovi za prvu bebu i majku

Darovi za prvu bebu i majku

Foto: Grad Čačak ČAČAK – Prva beba u 2022. godini – Vukan Jovanović, rođen 1. januara u 2:45 časova,dobila je poklon Grada Čačka – dukat Beli Anđeo, dok je njegova mama Milica Jovanović iz Čačka dobila  vaučer (poklon karticu iz “Akse”) u vrednosti...
Na proleće počinje izgradnja Zdravstvene stanice Ljubić

Na proleće počinje izgradnja Zdravstvene stanice Ljubić

Izgled buduće Zdravstvene stanice Ljubić Naredne godine u Ljubiću će početi izgradnja nove „Zdravstvene stanice Ljubić“.  Na projektu se radilo skoro tri godine, a sada su stečeni svi formalno-pravni uslovi za početak izgradnje objekta. Vrednost investicije je 370 miliona di...