Završeno parterno uređenje gradskog jezgra Čačka

nov 7, 2022 | Ekonomija, Uncategorized | 0 Komentara

U Čačku su završeni radovi na parternom uređenju centralne gradske zone. Ono je podrazumevalo uređenje platoa ispred robne kuće „Partizanka“, uređenje donjeg platoa „gradske rupe“, kao i povezivanje gradskog šetališta sa platoom ispred Gradske biblioteke. Novi izgled u strogom centru grada dobio je prostor na 3.000 metara kvadratnih, a investicija je vredna 32 miliona dinara.

Radovi su obuhvatili zamenu dotrajalih podzemnih instalacija, koje su postavljene pre skoro 50 godina, novo parterno uređenje, novu javnu rasvetu i mobilijar.

-Veoma je značajna ponovna afirmacija „gradske rupe“. Planiramo da u samom njenom centru bude postavljeno dečije igralište, a već radi jedna dečija igraonica, kao i dva lokala. U razgovoru sa vlasnicima ostalih lokala, saznali smo da i oni imaju žellju da ih ponovo aktiviraju, nakon 25 godina. Nadam se da ćemo uskoro pribaviti u javnu svojinu objekte od gradskog šetališta prema Rimskim termama i stvoriti mogućnost da se direktno sa šetališta uđe u Rimske terme, a planiran je ulaz i iz Gospodar Jovanove ulice, tako da će se ka ovom lokalitetu, jednom od najznačajnijih u našem gradu, omogućiti pistup sa tri strane – istakao je Milun Todorović, gradonačelnik Čačka tokom obilaska izvedenih radova.

Prema rečima gradonačelnika Čačka, izgradnjom nove zgrade Gradske biblioteke, kupovinom „Halk“ banke u kojoj je smešten Centar za socijalni rad, i infrastrukturnim uređenjem gradskog jezgra, centar grada, pored novog i lepog izgleda, pruža i mnogobrojne usluge svim našim sugrađanima.

Po 10.000 dinara za sve čajetinske prvačiće

Po 10.000 dinara za sve čajetinske prvačiće

U okviru Dečije nedelje, u sada već tradicionalnoj proslavi povodom početka nove školske godine, predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović i predsednik Skupštine opštine Arsen Đurić uručili su učenicima prvog razreda sa teritorije Opštine Čajetina po 10.000 dinara. Biblioteka ̶...
Vandali petardom zapalili podzemni kontejner u centru Čačka

Vandali petardom zapalili podzemni kontejner u centru Čačka

U centru Čačka, u Skadarskoj ulici, ponovo je zapaljen podzemni kontejner. Iz JKP „Komunalac“ medijima su dostavili i snimak nadzornih kamera, na kome se vidi grupa mladića, jedan od njih ubacuje petardu u podzemni kontejner, koji je izgoreo neposredno potom. „U poslednjih mesec...