Kampanja „Pažljivo sa životima“ u Gornjem Milanovcu

nov 10, 2022 | Društvo | 0 Komentara

U Gornjem Milanovcu je u Domu penzionera održano predavanje namenjeno najstarijim sugrađanima, a naziv tribine je „Pažljivo sa životima“. Predavanje je organizovao Savet za bezbednost saobraćaja Opštine Gornji Milanovac, a ovo je samo jedna u nizu aktivnosti kampanje u vezi sa bezbednošću saobraćaja. Cilj ovog predavanja bio je da se kod penzionera podigne svest o bezbednom učestvovanju u saobraćaju.
   -Kampanja „Pažljivo sa životima“ ima za cilj da starijima ukaže na neka najrizičnija ponašanja i neke najčešće greške koje prave kao učesnici u saobraćaju koje ih mogu dovesti do povreda ili stradanja. Kampanju smo započeli jutros na pijaci, gde smo razgovarali sa penzionerima i podelili im poklone koji će im služiti za bolju vidljivost u saobraćaju – rekao je Srđan Vuković, diplomirani inženjer saobraćaja.
Pored ove, u toku je još jedna kampanja vezana za bezbednost u saobraćaju, a namenjena je biciklistima, motociklistima i mopedistima, kao i mladim učesnicima u saobraćaju, u okviru koje su aktivisti razgovarali sa našim sugrađanima na gradskom trgu i delili im promo materijal: reflektujuće prsluke, zvonca za bicikl, majice i drugo.
Iz Saveta za bezbednost u saobraćaju Opštine Gornji Milanovac u okviru svojih aktivnosti za sledeću sedmicu najavljuju još i kampanju koja se odnosi na bezbednost traktorista, kao i dodelu auto sedišta za malu decu, čime će biti obuhvaćene sve rizične kategorije učesnika u saobraćaju.

Đaci će ubuduće ponavljati i zbog jedinice iz vladanja?

Đaci će ubuduće ponavljati i zbog jedinice iz vladanja?

Foto: Ilustracija Danas je u Ministarstvu prosvete oformljena Radna grupa za prevenciju i sprečavanje nasilja u sistemu obrazovanja i vaspitanja, saopštila je Unija SPRS, koju je predstavljala Jelena Tomić, koordinator Pravnog tima. Grupa je formirana na inicijativu ministra prosvete Branka Ruži...
U Čačku obeležen Svetski dan borbe protiv droge

U Čačku obeležen Svetski dan borbe protiv droge

Foto: M. Petković Informativnim aktivnostima u Čačku obeležen Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama. Akciju je realizovao čačanski Zavod za javno zdravlje u saradnji sa Domom zdravlja i Crvenim krstom. Sugrađanima, uglavnom pripadnicima mlađe populacije, deljeni s...