Foto: Špijunka

Na teritoriji koju pokriva Uprava saobraćajne policije u Čačku u protekle dve godine na godišnjem nivou se dogodi više od 600 saobraćajnih nesreća, skoro pa dve dnevno. U njima neretko ginu mladi ljudi.

Najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda su neprilagođena brzina u 45 odsto slučajeva, neustupanje prvenstva prolaza u 18 odsto, dok je vožnja pod dejstvom alkohola uzrok u oko sedam odsto saobraćajnih nezgoda. Međutim ove godine uočeno je drastično povećanje vozača koji vozilom upravljaju pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Zahvaljujući uređaju “drug test 5000” to potvrđuje i iskustvo saobraćajnih policajaca na terenu.

  • Koliko nam je značajan ovaj uređaj „drug test 5000“, govori podatak da ove godine imamo više od 65 odsto povećanja broja vozača koji voze pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. To govori koliko su donacije Ministarstva pomogle da se iz saobraćaja isključe oni koji neodgovornim ponašanjem ugrožavaju svoje, ali i tuđe živote. Nama sobraćajcima je cilj da nesavesne vozače isključimo iz sistema – izjavio je Slaviša Lakićević, načelnik Uprave saobraćajne policije Beograd.

Upravo zbog ovih zabrinjavajućih podataka lokalne samouprave zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova opremaju svaki grad ovim uređajem. Čačak ovaj uređaj poseduje već izvesno vreme o čemu svedoče i saopštenja za javnost Policijske uprave u gradu na Moravi, pri čemu gotovo svako drugo ukazuje na sankcionisanje vozača pod dejstvom opojnih droga.

Izvor: Špijunka.rs

baner cacak
baner cacak