Povećana naknada za uređenje građevinskog zemljišta na Zlatiboru

nov 29, 2022 | Društvo | 0 Komentara

Foto: Špijunka

Danas je održana 27. sednica Skupštine opštine Čajetina na kojoj su usvojene izmene planova rada za JP „Vodovod Zlatibor“ i JP „Gold gondola Zlatibor“, a doneto je, nakon objavljenog javnog oglasa, rešenje o otuđenje četiri parcele, od kojih su tri na Zlatiboru a jedna u Braneškom Polju, odnosno na Sušici, kao i nekoliko odluka o doparcelaciji zemljišta radi ispravke granica parcela na samom Zlatiboru, rekao je Arsen Đurić, predsednik Skupštine opštine Čajetina, i dodao da su odbornici doneli i odluku o uređivanju građevinskog zemljišta sredstvima investitora na Zlatiboru. „Ugovoreno je da se uradi kružni tok kod hotela Olimp, zatim da se izgradi ulica od hotela Tornik do budućeg kružnog toka na obilaznici na Zlatiboru, da se završe radova na zgradi i objektima Komunalnog javnog preduzeća Zlatibor, da se obave radovi izmeštanja dalekovoda na samom Zlatiboru, tako da očekujemo da ćemo do kraja decembra uspeti da realizujemo te planirane radove“.

Odbornici skupštine su upoznati sa izvršenjem budžeta za prvih devet meseci ove godine, koji se realizuje planiranom dinamikom, a u toku je završna faza izrade budžeta za 2023. godinu, koji će se pred odbornicima naći na skupštini 15. decembra ove godine.

„Skupština je danas donela i odluku o povećanju naknade za uređenje građevinskog zemljišta u prvoj, drugoj, trećoj i četvrtoj zoni u visini od 12,5 do 17 odsto, što je bilo uslovljeno rastom cena i inflacijom, kao i rastom cena kvadrata apartmanskog prostora na Zlatiboru. Ova odluka stupa na snagu danom objavljivanja u Službenom glasniku, a primenjivaće se od 1. januara 2023. godine. Tako da će svi oni investitori koji uplatu budu izvršili tokom 2022. godine moći da to urade po staroj ceni, a od 1. januara će se primenjivati nove cene“ zaključio je Đurić.

PREMINULO JOŠ TROJE ČAČANA

PREMINULO JOŠ TROJE ČAČANA

ČAČAK – NA svim odeljenjima u okviru Opšte bolnice Čačak, koja su pretvorena u kovid odeljenja, u poslednja 24 časa (presek od petka ujutru) preminula su tri pacijenta, i to svo troje iz Čačka: K.D. (92), G.S. i G.B. (82) iz Čačka (pozitivan). Trenutno je hospitalizovano 150 pacijena...
Kamiondžije strahuju od pljački, noć provode zaključani u kabinama

Kamiondžije strahuju od pljački, noć provode zaključani u kabinama

Granični prelaz Đakovo – privatna arhiva Srpski vozači kamiona koji su već šesti dan zarobljeni u Ukrajini na graničnom prelazu Đakovo tvrde da na terminalima gde oni čekaju nema žena i dece koji beže iz ove zemlje. Vozači demantuju ukrajinskog zvaničnika u Beogradu koji tvrdi da s...