Prosvetari danas na ulicama, u školama nema nastave

dec 1, 2022 | Društvo | 0 Komentara

U znak protesta zbog nasilja u školama danas će biti obustavljena nastava u 46 mesta u Srbiji, najavila je predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) Jasna Janković na konferenciji “Stop nasilju u školama” ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu.

Iz Sindikata obrazovanja Čačak (SOČ) najavljeno je da će đaci čačanskih škola ostati kod kuće, odnosno da danas neće biti nastave.

– Prvog decembra u školama USPRS-a neće biti nastave, zato što je to jedan otpor svemu onome što se u Srbiji dešava – jedna potpuna nezainteresovanost za prosvetu. To je naš bunt i to je naš otpor, nema časova 1. decembra – najavila je Janković.

Istakla je da u prethodnom periodu bilo previše slučajeva nasilja kako vršnjačkog tako i nasilja nad zaposlenima u školama, što je “doteralo cara do duvara“.

Pozivu se odazvalo 46 mesta širom Srbije i, prema rečima Jasne Janković, 1. decembra će, tačno u podne, na ulice izaći članovi USPRS-a, ali i članovi drugih sidnikata, prosvetni radnici koji nisu članovi nijednog sindikata, roditelji, kao i bivši i sadašnji učenici.

Zemljotres u neposrednoj blizini Čačka

Zemljotres u neposrednoj blizini Čačka

Danas u 12:28 na području Kraljeva zabeležen je zemljotres. Republički seizmološki zavod objavio je da je magnituda potresa bila 2,3 stepena Rihterove skale. Epicentar zemljotresa bio je nekoliko kilometara jugoistočno od Kraljeva, na nešto više od 30 kilometara vazdušnom linijom od Čačka....
U nedelju počinje „Vrnjački karneval“

U nedelju počinje „Vrnjački karneval“

I ove godine gosti i Vrnjčani biće u prilici da uživaju u bogatom kulturnom i zabavnom programu do krajaletnje sezone. Tradicionalni i veoma bogat programom “Vrnjački karneval “ ove godine se svečanootvara 9. jula i traje do 16. jula, a u okviru njega nastupaće Ceca, Nataša Bekvalac, Dže...