Novinarska statistika govori da bar jednom sedmično izveštavamo o saobraćajnim nesrećama koje se događaju na saobraćajnicama koje pokriva Policijska uprava u Čačku. Ranijih godina je u ovoj crnoj evidenciji prednjačila Ibarska magistrala, međutim, poslednjih godina udesi se dešavaju na putevima gotovo svih kategorija.
“U 2021. godini na području grada evidentirano je 446 saobraćajnih nezgoda, a ako uzmemo prosek za tri godine unazad naši statistički podaci pokazuju da godišnje pogine 12 osoba, teže je povređeno 58, a lakše 350 osoba”, izjavila je Bojana Kovačević, PR Policijske uprave u Čačku.
Statistika PU u Čačku upozorava da je za samo tri godine u saobraćajnim nesrećama nastradalo sedmoro mladih ljudi. Napominjemo da crnim bilansom ove institucije nije obuhvaćena 2022. godina.
“Tokom prethodne godine 2021, život su izgubile dve osobe mlađe od 30 godina. Godinu dana ranije 2020. saobraćajne nesreće su odnele tri mlada života, a 2019. dva. Naglašavam reč je o osobama mlađim od 30 godina”, kaže PR čačanske policije.
Podsećamo na tragediju kakvu Čačak ne pamti u kojoj je krajem juna ove godine u selu Jančići koja je odnela četiri mlada života. Nastradali su mladići starosti od 18 do 23 godine, vraćajući se u noćnim satima svojim kućama. Svi su nastradali na licu mesta, sletevši s puta u potok dubine jedva dva metra.

Izvor: Špijunka.rs

baner cacak