Budžet opštine Gornji Milanovac skoro 18 miliona evra, gradiće se zatvoren bazen i zgrada vrtića

dec 10, 2022 | Ekonomija | 0 Komentara

Foto: J.V.

Većnici Opštinskog veća Gornjeg Milanovca usvojili su Predlog odluke o budžetu opštine za 2023. godinu koji će prema projekciji iznositi 2.103.780.000 dinara, što je nešto manje od 18 miliona evra.

Na sednici se moglo čuti da će budžet ove opštine biti razvojni, budući da je najviše sredstava opredeljeno za kapitalne investicije kao što su izgradnja zatvorenog bazena i nove zgrade PU „Sunce“ koja će se nalaziti kod postojećeg objekta broj 3 u Nevadama i koja će primiti 250 mališana.

– Ovaj iznos budžeta, koji je, inače, najveći do sada, daje nam mogućnost da na pravi način iznesemo sve investicije u naredne tri godine. Mi smo raspisali nabavke za izgradnju zatvorenog bazena, koji bi trebalo da bude završen u roku od 13 meseci, a da opštinski budžet kroz tri godine isplati sve svoje obaveze prema izvođaču radova. Po istom principu ćemo raspisati i nabavku za izgradnju vrtića, s tim što očekujem da ćemo deo sredstava dobiti i od resornog Ministarstva. Sledeći korak nam je zahtevanje proširenja kadrovskog plana kako bismo imali dovoljno vaspitača i pomoćnog osoblja za taj novi objekat – rekao je Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac.

Takođe, razmotrena je i odluka Nadzornog odbora JP „Rzav“ o utvrđivanju cene vode za 2023. godinu, gde je na Koordinacionom telu donet zaključak da se Javnom preduzeću „Rzav“ od 1. januara dozvoli podizanje cene prema javnim komunalnim preduzećima. Cene će biti uvećane za nepuna dva dinara, odnosno za 16,5 odsto.

U Čačku zbog štrajka prosvetara časovi skraćeni na pola sata

U Čačku zbog štrajka prosvetara časovi skraćeni na pola sata

Foto: FB SOČ U današnjem, drugom, od tri štrajka Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) predviđenih za mart mesec, svih 28 škola Sindikata obrazovanja Čačka (SOČ) su u štrajku, saopštili su iz SOČ-a. „U  20 škola je zvonilo na 30 minuta,  u osam škola čas je trajao ...
Konačno zakazana sednica UO Crvenog krsta u Čačku

Konačno zakazana sednica UO Crvenog krsta u Čačku

ČAČAK- TUŽBA za zlostavljanje na radu, razbijena glava zaposlenog u Crvenom krstu, zahtev vladajuće partiije da se policija uključi u rešavanje slučaja napada na odbornika, konačno su naterali najviši organ upravljanja u čačanskom Crvenom krstu da sazove hitnu sednicu. Predsednica Đena V...