Gradac spremno dočekao aprilski sneg

apr 4, 2023 | Društvo | 0 Komentara

Zahvaljujući blagovremenoj najavi snežnih padavina koje su dobili od Republičkog hidrometeorološkog zavoda, nadležni u JP „Gradac“ u Čačku spremno su dočekali aprilski sneg koji je tokom noći padao na teritoriji celog grada kao i u selima.

  • Tokom jučerašnjeg dana, komunalna preduzeća su izvršila pripremu mehanizacije za snežne padavine, koja je ranije bila angažovana na redovnim poslovima održavanja puteva, košenja i odvoženja smeća. Na gradskom području, visina snežnog pokrivača je oko 10 centimerata, dok je u planinskim krajevima dostigao i do 40 – kazao je Milan Bojović, direktor Gradca.
  • Po nalogu i uz nadzor preduzeća Gradac i Komunalac započelo je čišćenje i posipanje soli na gradskim saobraćajnicama i javnim površinama od dva sata iza ponoći. Ekipe JKP „Moravac“ i „Gradsko zelenilo“ su jutros u četiri sata započele čišćenje puteva na seoskom području, dok JKP „Parking servis“ vrši čišćenje parkinga u cilju nesmetanog pružanja usluge parkiranja. Do jutros u sedam sati svi putni pravci su bili očišćeni – kažu u Gradcu.
    Trenutno su svi putevi očišćeni, ali apeluju na vozače i sve učesnike u saobraćaju da vožnju prilagode uslovima na putu.
Ruska vakcina „Sputnik V“ stigla u Čačak

Ruska vakcina „Sputnik V“ stigla u Čačak

ČAČAK – U Čačak je stigao kontigent vakcine Sputnik V, pa Čačani koji već izvesno vreme čekaju imunizaciju trećom dozom ove vakcine, već danas mogu da odu na vakcinalni punkt u Domu kulture.Direktor Doma zdravlja Čačak dr Aleksandar Pajović izjavio je da oko 1.000 Čačana čeka ...
UPRAVNI ODBOR CRVENOG KRSTA SRBIJE RASPUSTIO ORGANE CRVENOG KRSTA ČAČAK

UPRAVNI ODBOR CRVENOG KRSTA SRBIJE RASPUSTIO ORGANE CRVENOG KRSTA ČAČAK

ČAČAK – Upravni odbor Crvenog krsta Srbije doneo je odluku da raspusti Skupštinu, Upravni odbor, Nadzorni odbor i komisije Crvenog krsta Čačak. Takođe, doneta je odluka i da se povlači saglasnost za imenovanje Biljane Davidović za sekretara Crvenog krsta Čačak.Organizacijom će do iz...