Uskoro proširenje aerodroma Morava

apr 4, 2023 | Ekonomija | 0 Komentara

Na prostoru od oko 42.000 kvadrata planirano je proširenje kompleksa aerodroma „Morava“ u Lađevcima. Prema navodima portala www.gradnja.rs u planu je izgradnja parkinga, tehničkog bloka, robno-transportne zone – kargo centra i pristanišnog platoa.

Trenutno, aerodrom je tehničko-tehnološki opremljen za prihvat i opslugu vazduhoplova, putnika i stvari u avio-saobraćaju, sa pristanišnom zgradom od oko oko 5.000 kvadrata – opremljenom za dolazak i odlazak jednog aviona čiji je kapacitet do 189 putnika.
Planirano je da novosagrađeni objekti na aerodromu budu opremljeni odgovarajućim sistemima: elektro-energetskim, protiv-požarnim, informacionim, telekomunikacionim, vodovodnim i kanalizacionim, sistemima za klimatizaciju, grejanje i hlađenje, rasvetom, sistemima za kontrolu pristupa, daljinsko upravljanje i nadzor i drugim specijalizovanim sistemima neophodnim za funkcionisanje civilnog vazdušnog saobraćaja.

Predviđena je i izgradnja tehničkog bloka koji se sastoji od vatrogasne stanice i garaže za smeštaj zaposlenih iz vatrogasno-spasilačke službe i službe tehničkog održavanja, kao i parkinga za vozila.
Projektno-tehnička dokumentacija se izrađuje tako da omogućava dobijanje odgovarajućih dozvola i shodno tome i izgradnju u dve faze.

Radionica kreativnog pisanja za mlade „Reči na delu“

ČAČAK – GRADSKA biblioteka „Vladislav Petković Disˮ i Odbor 58. Disovog proleća pozivaju mlade od 15 do 30 godina da se prijave za radionicu kreativnog pisanja „Reči na deluˮ koju vodi pesnik Petar Matović. Radionica se održava u Gradskoj biblioteci i na onlajn platformi Zoom od 1...
U Moravičkom okrugu korona odnela još tri života

U Moravičkom okrugu korona odnela još tri života

ČAČAK-GORNJI MILANOVAC – Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Čačku tokom protekla 24 sata preminula su dva pacijenta, žena i muškarac iz Lučana starosne dobi 84 i 69 godina. U kovid bolnici u Gornjem Milanovcu preminula je jedna osoba, a dve su na respiratoru. U kovid paviljonima čačans...
Dva smrtna ishoda u kovid bolnici, četvoro na respiratorima

Dva smrtna ishoda u kovid bolnici, četvoro na respiratorima

Dva smrtna ishoda u kovid bolnici u Čačku, opada broj pregleda u kovid ambulanti ČAČAK – Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Čačku u protekla 24 sata preminula su dva pacijenta, žena iz Čačka starosti 66 i muškarac iz Lučana od 78 godina. U kovid paviljonima trenutno je hospitaliz...