Čačanki Tatjani Obradović zlatna plaketa Večernjih novosti za najplemenitiji podvig godine

apr 5, 2023 | Društvo | 0 Komentara

Na jubilarnoj svečanosti u Skupštini grada Beograda u utorak 4. aprila 2023. godine, 60. put po redu, uručene su zlatne i srebrne plakete dobitnicima priznanja u jedinstvenoj akciji „Večernjih novosti“ – „Najplemenitiji podvig godine“.

Zlatnu plaketu za pojedinačni podvig primila je Čačanka Tatjana Obradović, koja se nesebično brine o „bebi leptiru“ – devojčici Nađi, rođenoj sa retkom, genetskom i neizlečivom bolešću.

Zbog svoje humanosti, ljudskosti i velike snage da bude oslonac maloj Nađi u njenoj borbi, Tatjana je prošle godine bila dobitnik Decembarske nagrade, najvišeg priznanja koje dodeljuje Grad Čačak.

Kompanija “Večernje novosti” i Komisija, na čijem čelu se nalazio akademik Matija Bećković, doneli su odluku da Čačanka Tatjana Obradović bude dobitnica Zlatne plakete za najplemenitiji podvig godine.

Pored Tatjane, Srebrnu plaketu za najplemenitiji podvig primio je još jedan Čačanin, hrabri Zdravo Drakul koji je iz nabujale Zapadne Morave, prošle godine, jednog mladića spasao sigurne smrti.

Još 20 miliona dinara za revitalizaciju Ovčar Banje

Još 20 miliona dinara za revitalizaciju Ovčar Banje

U ime Grada Čačka, direktor Turističke organizacije Čačak Vojin Jakovljević potpisao je ugovor sa predstavnicima Ministarstva zaštite životne sredine o sufinansiranju realizacije projekta Uređenje Predela izuzetnih odlika „Ovčarsko – kablarska klisura“, druga faza. Iznos podsticajnih...
Logvinov pretukao odbornika?

Logvinov pretukao odbornika?

Janković tvrdi da je primio više udaraca, Logvinov odgovara da ga nije pipnuo ČAČAK – SITUACIJA u Crvenom krstu u Čačku kao da posle tužbe za mobing, nije dovoljno komplikovana, pa su se dvojica zaposlenih potrudili da usijano stanje u kolektivu dodatno rasplamsaju. Sinoć su se potukli Pet...
Konačno zakazana sednica UO Crvenog krsta u Čačku

Konačno zakazana sednica UO Crvenog krsta u Čačku

ČAČAK- TUŽBA za zlostavljanje na radu, razbijena glava zaposlenog u Crvenom krstu, zahtev vladajuće partiije da se policija uključi u rešavanje slučaja napada na odbornika, konačno su naterali najviši organ upravljanja u čačanskom Crvenom krstu da sazove hitnu sednicu. Predsednica Đena V...