Košarkaške legende iz Slovenije na prijemu kod gradonačelnika

apr 6, 2023 | Društvo, Sport | 0 Komentara

foto: Gradska uprava

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović je u četvrtak 6. aprila, sa saradnicima ugostio košarkaške veterane Ljubljane, na čelu sa legendarnim Ivom Daneuom, pred egzibicionu utakmicu u Hali kraj Morave, koju Slovenci igraju protiv veterana Čačka.

Ideja o susretu i druženju nekadašnjih košarkaša iz Ljubljane i Čačka potekla je od košarkaških veterana iz Ljubljane – Iva Daneua, legendarnog kapitena reprezentacije Jugoslavije koja je osvojila Svetsko prvenstvo u Ljubljani 1970. godine, i Petera Martnera, a svesrdno su je podržali bivši igrači Borca i Železničara, čačanski sportski radnici, ljubitelji košarke i Grad Čačak.

foto: Gradska uprava

Gradonačelnik Čačka je izrazio čast i zadovoljstvo što je mogao da ugosti, kako je rekao, legende košarke u gradu košarke. Goste iz Slovenije je, zajedno sa čačanskim rukovodstvom, dočekao i Radmilo Mišović. Čačani su simbolično, na poklon dobili dresove specijalno spremljene za utakmicu veterana, a Ivo Daneu evocirao je svoje uspomene na Čačak i vreme kada se intezivno bavio košarkom.

Gradonačelnik Milun Todorović  primio ,,Sinofarm“ vakcinu

Gradonačelnik Milun Todorović primio ,,Sinofarm“ vakcinu

ČAČAK – Gradonačelnik Čačka Milun Todorović primio je danas prvu dozu kineske vakcine „Sinofarm“ protiv koronavirusa. On je tom prilikom pozvao sugrađane da se u što većem broju odazovu pozivu za imunizaciju. Foto: insta- milun_todorovic – Dobio sam poziv pute...
SNEG ZAŠTITIO KAJSIJU OD MRAZA

SNEG ZAŠTITIO KAJSIJU OD MRAZA

ČAČAK – V.D. direktora Instituta za voćarstvo u Čačku Darko Jevremović ocenio je pojavu aprilskog snega i mrazeva kao najkritičniju za kajsiju koja je u punom cvatu.  On je dodao da  se sada najviše strahuje od temperatura koje su najavljene za naredna dva jutra, i smatra da tren...