Otvoren novi kompleks objekata KJP Zlatibor

apr 21, 2023 | Društvo, Ekonomija | 0 Komentara

– Novi poslovni i radni prostor komunalnog preduzeća ovde na Zlatiboru je investicija koju je u potpunosti finansirala lokalna samouprava u iznosu od 250 miliona dinara. Objekat se prostire na parceli od jednog hektara i ima tri hiljade metara kvadratnih ukupne površine. To je jedan savremen objekat koji će nam umnogome olakšati poslovanje uz već postojeći zavidan vozni park od oko 100 vozila i 180 zaposlenih i praktično, sa tri lokacije smo se preselili na ovu zajedničku, od čega će u narednom periodu svi stanovnici i posetioci opštine Čajetina videti veliku korist – rekao je direktor KJP „Zlatibor“ Srđan Pantović nakon što je sa predsednikom opštine Čajetina Milanom Stamatovićem presekao vrpcu ovog novog prostora.

Stamatović je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo da je na na čelu jedne male lokalne samouprave u trenutku kada se otvara ovakav jedinstven kompleks u službi građana opštine Čajetina.

– Ovime smo pokazali da smo u pravom smislu servis građana. Nismo čekali da nam neko drugi uredi našu lokalnu zajednicu niti naša javna preduzeća. Česta je situacija da republički nivo vlasti ne prepoznaje interese i potrebe malih lokalnih zajednica, kao što je, na primer, opština Čajetina i zato smo se sami potrudili da ne dođemo u situaciju da zavisimo od republičkih ili privatnih finansija. Zato smo se u prethodnih 20 godina, od kada smo u opštini Čajetina došli na vlast, organizovali i naše lokalno komunalno preduzeće opremili i kadrovski i tehnički i tako od situacije sa jednim vozilom smećarem i nekoliko kamiona FAP-ova danas došli do jednog ozbiljnog preduzeća koje će se u narednom periodu proširiti i na nekih 10 hektara – kazao je Stamatović.

– U nastavku ovih objekata planiramo da izgradimo reciklažno dvorište i da tako u potpunosti zaokružimo ciklus uklanjanja čvrstog otpada sa teritorije opštine Čajetina. Taj otpad uklanjamo u potpunosti i mogu da kažem da nemamo mini deponije na teritoriji opštine i nastavljamo da radimo i na reciklaži i odvajanju tog otpada. Idemo ka cilju da smeće, kao i svuda u svetu, i u Srbiji ne bude problem već da ono bude u funkciji profita i biznisa. Ovu lokaciju smo pažljivo tražili tako da će sve službe biti na ovom prostoru van naseljenog mesta koji, uz to, ima i mogućnost osmišljenog proširenja, dok će samo službe naplate i informacija ostati u Čajetini i u naseljenom mestu Zlatibor, zaključio je Stamatović.

Gde misteriozno nestaju hiljade litara vode u centru Čačka!?

Gde misteriozno nestaju hiljade litara vode u centru Čačka!?

ČAČAK – Stanari zgrade u Nemanjinoj ulici od broja 62 do 76 u centru Čačka imaju nesvakidašnji problem. Naime oni od početka grejne sezone na poslednja dva sprata nemaju grejanje, jer voda iz sistema bukvalno svaki dan misteriozno nestaje. Zaposleni iz JKP „Grejanje“ često d...
Građani blokirali Ibarsku magistralu u Preljini

Građani blokirali Ibarsku magistralu u Preljini

Foto: Spijunka.rs Nekoliko stotina građana čačanskog i milanovačkog kraja blokirali su danas Ibarsku magistralu u Preljini. Saobraćaj je obustavljen u 14 časova, nekoliko stotina metara ispred petlje auto-puta „Miloš veliki“. Kroz blokadu mogu da prođu vozila Hitne pomoći. Na pr...