Gradiće se novi vrtić u Zablaću

apr 27, 2023 | Društvo | 0 Komentara

Ministar prosvete u Vladi Republike Srbije Branko Ružić potpisao je sa gradonačelnikom Čačka Milunom Todorovićem sporazum o izgradnji vrtića u Zablaću. Izgradnju finansira resorno ministarstvo u okviru projekta „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje”, čime se nastavlja sprovođenje politike koja ima za cilj povećanje obuhvata dece sistemom predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Za izgradnju novog vrtića u Čačku izdvojeno je više od 110 miliona dinara, a objekat će se prostirati na više od 1.200 metara kvadratnih i obezbediće 120 novih mesta za mališane, koji će biti podeljeni u šest grupa.

Todorović je istakao da će Čačak, uz podršku Vlade Srbije, konačno moći da se pohvali još jednim vrtićem u gradu, koji će pripadati Predškolskoj ustanovi „Moje detinjstvo”.

-Gradićemo potpuno novi objekat u Zablaću, koji će moći da pohađaju deca iz tog mesta, ali i iz Ježevice, Viljuše, Baluge, Vape, Mršinaca i okolnih sela, rekao je on, dodavši da je želja lokalne samouprave da deca iz seoskog i gradskog područja imaju iste uslove i u vrtićima i u školama – rekao je gradonačelnik Čačka.

Ovom prilikom, ministar Ružić je potpisao sporazume o izgradnji vrtića i sa predsednicima opština Aleksandrovac i Prijepolje.

Ministarstvo prosvete, uz podršku Svetske banke, realizuje projekat „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje” kroz koji ulaže u izgradnju i dogradnju vrtića, adaptaciju prostora u lokalnim samoupravama, čime se obezbeđuje 11.000 novih mesta za mališane.

Izmena režima saobraćaja na putu Preljina – Rakova

Izmena režima saobraćaja na putu Preljina – Rakova

Foto: Ilustracija Zbog izvođenja radova na izgradnji autoputa Preljina –Pojate, u narednom periodu, počev od 28.04.2023. do 05.05.2023. godine, doći će do izmene režima saobraćaja opštinskog puta Preljina-Rakova na deonici od starog železničkog mosta do strugare, saopštili su iz JP ̶...