U ponedeljak premijera predstave „Ko igra Sonju Savić“

maj 18, 2023 | Kultura | 0 Komentara

U velikoj sali Kulturnog centra Čačak u ponedeljak, 22. maja, biće izvedena premijera pozorišne predstave “Ko igra Sonju Savić?“, u režiji i po konceptu Andraša Urbana.

Dramaturgiju potpisuje Vedrana Božinović, a uloge tumače Nikola Voštinić, Bratislav Janković, Borjanka Ljumović, Ivana Terzić i Julija Petković.

Predstava je nastala u kopprodukciji Gradskog pozorišta Čačak i Bitef teatra, a deo je programa – “Čačak prestonica kulture Srbije 2023“. Dve večeri kasnije očekuje se i beogradska premijera u Bitef teatru.

,,Mislim da je Sonja jedno od poslednjih izvođenja kod nas imala u subotičkom pozorištu ,,Deže Kostolanji”. Ovo će biti priča o izgubljenim generacijama i talentima. O tome kako na ovim prostorima samo do određene granice postojimo, a onda se sve ,,samelje” u nešto…”, izjavio je Andraš Urban koji u ovom projektu potpisuje i scenografiju.

Ulaz na predstavu koja počinje u 20 časova je besplatan, a karte je neophodno preuzeti na blagajni Kulturnog centra Čačak.

U subotu na Gradskom trgu humanitarni bazar za Đurđino lečenje

U subotu na Gradskom trgu humanitarni bazar za Đurđino lečenje

Na gradskom trgu u Cacku u subotu 27.11. u periodu od 11 do 17h bice odrzan humanitarni bazar za Djurdju Maksimovic iz Cacka u cilju prikupljanja novcanih sredstava za njeno lecenje.Dodjite da zajednickim snagama i uz lepo druzenje budemo korak blize Djurdjinom bezbriznom detinjstvu.Pozvani su svi k...
Gradiće se novi vrtić u Zablaću

Gradiće se novi vrtić u Zablaću

Ministar prosvete u Vladi Republike Srbije Branko Ružić potpisao je sa gradonačelnikom Čačka Milunom Todorovićem sporazum o izgradnji vrtića u Zablaću. Izgradnju finansira resorno ministarstvo u okviru projekta „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje”, čime se nastavlja sprovo...
Petnaesta Policijada „Zlatibor 2022“

Petnaesta Policijada „Zlatibor 2022“

foto: cajetina.org Sindikat srpske policije organizuje petnaestu po redu sportsku manifestaciju pod nazivom Policijada „Zlatibor 2022“ koja se održava od 3. do 5. juna 2022. godine na Zlatiboru. Svečano otvaranje manifestacije planirano je za petak 3. juna u 15,00 časova na Kraljevom trgu. Re...