Veče posvećeno Niku Kejvu u Gradskoj biblioteci

maj 18, 2023 | Kultura | 0 Komentara

U Velikoj sali Gradske biblioteke Čačak se u petak 19. maja, s početkom od 19 č. održava poetsko-muzičko veče posvećeno Niku Kejvu, jednom od najvećih savremenih kantautora. Svestrani australijski muzičar, osim po radu sa nekoliko bendova, od kojih je najčuveniji „The Bad Seeds”, priznat je kao romanopisac, scenarista, autor eseja i povremeno glumac.

O njegovoj poeziji govoriće Igor Cvijanović, prevodilac, publicista i profesor engleskog jezika sa Univerziteta u Novom Sadu. Šta je to što ovog umetnika čini jedinstvenim i književno relevantnim, a rokenrol napokon ravnopravnim delom priznate visoke kulture koji je obeležio drugu polovinu HH veka, publika će imati priliku da čuje od autora prve doktorske disertacije na ovim prostorima posvećene Kejvovom stvaralaštvu, pod naslovom „Nik Kejv i poetika prestupa”.

Nakon reči, preći će se na muzička dela, pa u drugom delu programa nastupa beogradski tribjut bend „The Cave Dogs”. Grupa čijem je frontmenu sam Nik poručio: „Zvučiš zastrašujuće kao ja”, dočaraće autentični stil čuvenog mračnog poete.

Sekretarka s bolovanja deli otkaze

Sekretarka s bolovanja deli otkaze

Zaposleni u organizaciji Crvenog krsta u Čačku danas su se saopštenjem obratili javnosti povodom, kako navode agonije koja se nastavlja u njihovom kolektivu, a sve zbog otkaza koji je jutros sačekao njihovog kolegu, Petra Jankovića. Njihovo saopštenje prenosimo u celosti.    „P...