Završne svečanosti 60. Disovog proleća

maj 24, 2023 | Kultura | 0 Komentara

U četvrtak, 25. maja od 19 časova u dvorištu Biblioteke (u slučaju kiše, u Velikoj sali) biće svečano uručene Nagrada „Mladi Dis” i nagrada za esej.
Slovo o poeziji održaće Aleksandra Sekulić, članovi žirija obrazložiće svoje odluke o dobitnicima, a događaj će začiniti i uveličati poetski performans Kabarea Nebula iz Beograda, naslovljen „Sa očima zvezda”.

Petak 26. maj donosi veliko finale ovogodišnje jubilarne poetske svetkovine. Sa početkom u 19 časova biće otvoren Muzej poezije. Prva postavka posvećena je srpskom pesništvu XX veka u fondovima čačanske Biblioteke, a autor je Olivera Nedeljković.
Povodom velike godišnjice, u Galeriji Biblioteke biće upriličena i retrospektivna izložba 60 Disovih proleća „Poezijom do besmrtnosti”, autora Tijane Bežanić.

U programu učestvuju: Mihajlo Pantić, predstavnik Grada Čačka, Bogdan Trifunović, Olivera Nedeljković, Tijana Bežanić i Marijana Lazić.

Nakon svečanosti, sledi „Poetski kabare Ivo Andrić” u Velikoj sali, koji izvode dramski umetnici Vjera Mujović, Aleksandar Srećković Kubura i kompozitor Rade Radivojević.

U KOVID BOLNICI U ČAČKU ČAK ČETIRI SMRTNA ISHODA

U KOVID BOLNICI U ČAČKU ČAK ČETIRI SMRTNA ISHODA

ČAČAK – NA kovid odeljenjima Opšte bolnice Čačak u protekla 24 sata preminula su čak četiri pacijenta. Bitku sa koronom su izgubili troje Čačana, dve žene starosne dobi 63 i 75 i muškarac od 85 godina, kao i jedna Ivanjičanka (71). U trećem talasu korona epidemije u Moravičkom okrugu...