Održani učenički lirski susreti u Zablaću

maj 25, 2023 | Kultura | 0 Komentara

U završnici 60. Disovog proleća u sredu, 24. maja održani su tradicionalni lirski susreti u Disovom zavičaju. Škola koja nosi njegovo ime bila je domaćin svečanosti simboličnog naslova „Prolećna pesma svuda se vije” na kojoj su uručene nagrade najboljim poetskim i proznim ostvarenjima učenika osnovnih i srednjih škola Moravičkog okruga.

Već 44 godine raspisuju se konkursi za literarne radove u okviru ove poetske manifestacije, a interesovanje mladih stvaralaca svedoči o njihovoj potrebi da se kreativno izraze.

Veliki broj radova je pristigao tokom ovogodišnjeg Proleća, ukupno 328 iz 31 osnovne i srednje škole MO na veliko zadovoljstvo organizatora, istakla je Dubravka Ilić, moderator programa.

Pozdravnom rečju autorima, njihovim roditeljima, prosvetnim radnicima i članovima žirija obratio se dr Bogdan Trifunović, direktor čačanske Biblioteke. On je čestitao nagrađenima i naglasio da Biblioteka i kroz konkurse, ali i svakodnevne aktivnosti afirmiše rad sa mladima, negovanje čitalačkih navika i sklonost ka pisanoj reči.

„Slovo o školi” govorila je Maša Miković, učenica osmog razreda OŠ „Vladislav Petković Dis”.

Odluke i obrazloženja koji su radovi zavredili nagrade i pohvale saopštile su Zorica Đaković i Danijela Kovačević Mikić, predsednici žirija. One su navele da je njihov zadatak bio težak, s obzirom na to da je na konkurs pristiglo mnogo kvalitetnih poetskih i proznih radova.

Nagrade i pohvale autorima i predstavnicima škola, koje je obezbedila Gradska biblioteka, uručio je direktor ustanove Bogdan Trifunović. Kvalitet napisanog dočarali su sami autori čitajući stihove i prozne radove što je publika i nagradila velikim aplauzom.

Pravilnik po pravilima UO Crvenog krsta Čačak zastrašuje zaposlene

Pravilnik po pravilima UO Crvenog krsta Čačak zastrašuje zaposlene

ČAČAK – U čačanskom Crvenom krstu (CK) situacija je i dalje daleko od onakve kakva bi trebalo da bude u jednoj humanitarnoj organizaciji. Umesto da rukovodstvo pokuša da reši nimalo zavidnu situaciju, oni u kolektivu šire strah i netrpeljivost. Naime, postoji sumnja da je Upravni odbor ...
Padavine ponovo stvorile probleme u Katrzi, Trnavi, Viljuši…

Padavine ponovo stvorile probleme u Katrzi, Trnavi, Viljuši…

Čačanska sela Viljuša, Trnava i Bresnica nakon obilnih padavina su poplavljena izjavio je jutros načelnik gradskod štaba za vanredne situacije, Bratislav Zečević. Prema njegovim rečima najveća oštećenja ponovo je pretrpela putna infrastruktura.  -Uglavnom su to makadamski putevi koje je ...