Padavine ponovo stvorile probleme u Katrzi, Trnavi, Viljuši…

jul 5, 2023 | Društvo | 0 Komentara

Čačanska sela Viljuša, Trnava i Bresnica nakon obilnih padavina su poplavljena izjavio je jutros načelnik gradskod štaba za vanredne situacije, Bratislav Zečević. Prema njegovim rečima najveća oštećenja ponovo je pretrpela putna infrastruktura.

 -Uglavnom su to makadamski putevi koje je voda odnela. Poplavljen je i veliki broj poljopprivrednih parcela u ovim selima-, kazao je Zečević.

 On je dodao da su komisije na terenu i da još uvek procenjuju štetu koja je nastala tokom prethodnim poplavama u istim ovim selima. 

 „Najkritičnija je situacija gde se Bresnička reka uliva u Moravu, tu ćemo napraviti propust“, kazao je Bratislav Zečević dodajući da su ekipe jutros izašle na teren i rade na izradi propusta u selu Katrga.

Meštani ovog sela su bez ispravne vode za piće skoro mesec dana. Tokom ranijeg nevremena voda se ulila u arteške bunare, pa je više desetina domaćinstava prinuđeno da se snabdeva flaširanom vodom, koju i dalje doprema lokalni Crveni krst.

– Proveli smo besanu noć. Meštani i pripadnici Civilne zaštite su čitavu noć u Katrzi na kritičnim mestima podizali nasipe  džakovima peska i uspeli smo od nabujale Žutaje da odbranimo selo – rekla je meštanka Mira Minović dodajući da posebnu zahvalnost duguju Civilnoj zaštiti.

Najveće glavobolje meštanima Katrge zadaje činjenica da su ulivanjem fekalija u arteške bunare, ostali bez ispravne vode i za domaće životinje, što jpredstavlja ozbiljan problem farmerima i domaćinstima s krupnom stokom. 

Kako saznajemo, u Gradskoj upravi u Čačku se razmatra mogućnost da se ova domaćinstva u Katrzi priključe na gradski vodovod.

Eksplozija u Slobodi!!! FOTO-VIDEO UŽIVO

Eksplozija u Slobodi!!! FOTO-VIDEO UŽIVO

U vojnoj fabrici Sloboda došlo je do eksplozije. Kako nezvanično saznajemo, eksplozija se dogodila u magacinu topovskih granata. Jake detonacije koje su počele oko 01:30 probudile u čačane i veliki broj ljudi je na ulicama. Petnaestak minuta nakon eksplozije, policija je udaljila gradjane i...

Opština Čajetina pionir u separaciji otpada u Srbiji

Opština Čajetina pionir u separaciji otpada u Srbiji

Foto: Opštinska uprava Čajetina – Marija Jeremić, pomoćnik predsednika opštine Čajetina – Projekat primarne selekcije otpada je nešto čemu težimo već godinama, i za šta se lokalna samouprava na čelu sa KJP “Zlatibor” Čajetina, uveliko pripremala. Podržani od strane Švedske...
Zemljotres u neposrednoj blizini Čačka

Zemljotres u neposrednoj blizini Čačka

Danas u 12:28 na području Kraljeva zabeležen je zemljotres. Republički seizmološki zavod objavio je da je magnituda potresa bila 2,3 stepena Rihterove skale. Epicentar zemljotresa bio je nekoliko kilometara jugoistočno od Kraljeva, na nešto više od 30 kilometara vazdušnom linijom od Čačka....
Napustili Barselonu i nijednog se trenutka nisu pokajali

Napustili Barselonu i nijednog se trenutka nisu pokajali

Nakon 20 godina života u Švedskoj i Španiji, Dušica i Velibor Marinković su se vratili u Ovčar Banju i nedavno započeli svoj biznis. Neobične kočije na banjskom šetalištu svakom prolazniku privuku pažnju, jer je u nju smeštena celokupna kuhinja restorana koji vode ovi ljudi. U omanjoj l...