U stadion i školu u Zablaću uloženo sedam miliona, uskoro počinje izgradnja vrtića

jul 10, 2023 | Društvo | 0 Komentara

U Mesnu zajednicu Zablaće ove godine uloženo je oko 12 miliona dinara iz budžeta Grada Čačka, pre svega u poboljšanje uslova na stadionu fudbalskog kluba „Omladinac“, ali i u rekonstrukciju OŠ „Vladislav Petković Dis“.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović je sa saradnicima juče je posetio Mesnu zajednicu Zablaće, gde je obišao obnovljene objekte, kao i domaćinstvo poljoprivrednika Dejana Vučkovića.

  • U nove tribine sa nastrešnicom, sa 320 sedećih mesta, kao i reflektore i prilaz stadionu uloženo je sedam i po milona dinara iz budžeta Grada. „Omladinac“ ima najbolji plasman u svojoj istoriji i ušao je u Srpsku ligu Zapad, tako da ćemo nastaviti sa ulaganjima kako bi se obezbedio komfor za fudbalere i ostale koji rade u Klubu – rekao je gradonačelnik Todorović. Osnovna škola „Vladislav Petković Dis“ jedna je od najstarijih na ovom prostoru i datira iz 1904. godine. Iz gradske kase izdvojeno je tri i po miliona dinara za potpunu rekonstrukciju krova, ali i oko milion dinara za delimičnu zamenu stolarije u objektu.

-Nastavićemo da ulažemo u ovu školu, koju pohađa 273 učenika. U toku je izrada projekta za uklanjanje stare trpezarije, koja je izgrađena pre više od 50 godina i sada je već prilično neuslovna. Plan nam je da uradimo novo krilo škole i poboljšamo uslove đacima i nastavnicima – rekao je Todorović, podsećajući da je ono što se uskoro očekuje u Zablaću i na čemu Grad Čačak radi intenzivno već četiri godine, početak izgradnje vrtića, koji će moći da primi 130 mališana, čime će biti rasterećen vrtić u Slatini i umnogome olakšani uslovi za život majkama na selu.

Todorović je podsetio da je u ovoj mesnoj zajednici urađeno oko 5,5 kilometara puteva u prethodnih nekoliko godina, uređeni su Dom kulture i prilaz ka ovom objektu, renovirana Crkva Svetog arhangela Gavrila i otvorena apoteka Apotekarske ustanove Čačak. Kako je rekao, meštani koji žive u Zablaću, a njih je oko 1.200 su vredni domaćini, odlični povrtari i primer su kako se brine o svom selu, zato će, prema rečima Todorovića, lokalna samouporava učiniti sve što može da im poboljša uslove za život, a jedan od njih biće i bolji i redovniji gradski prevoz.

Zablaće je već poznato po razvijenim i uspešnim poljoprivrednim gazdinstvima, a jedno od njih, domaćinstvo Dejana Vučkovića, posetili su i čelnici Grada. Vučkovići se bave proizvodnjom i prodajom kupusa i krompira, poseduju četiri hladnjače, a prema rečima domaćina, povrće se gaji na oko 20 hektara zemlje, a godišnje iz njihovog domaćinstva „izađe“ oko 100 vagona kupusa i krompira.

Konačno zakazana sednica UO Crvenog krsta u Čačku

Konačno zakazana sednica UO Crvenog krsta u Čačku

ČAČAK- TUŽBA za zlostavljanje na radu, razbijena glava zaposlenog u Crvenom krstu, zahtev vladajuće partiije da se policija uključi u rešavanje slučaja napada na odbornika, konačno su naterali najviši organ upravljanja u čačanskom Crvenom krstu da sazove hitnu sednicu. Predsednica Đena V...
Crveni krst sutra bira novo rukovodstvo

Crveni krst sutra bira novo rukovodstvo

ČAČAK – Nakon serije skandaloznih događaja, u Crvenom krstu (CK) u Čačku sutra će biti održana sednica Upravnog odbora ove organizacije i to u prisustvu čelnika CK Republike Srbije. Sednicu je sazvala dr Nada Lazović, nekadašnja potpredsednica Upravnog odbora (UO), koja je nedavno da...
Izmena režima saobraćaja na putu Preljina – Rakova

Izmena režima saobraćaja na putu Preljina – Rakova

Foto: Ilustracija Zbog izvođenja radova na izgradnji autoputa Preljina –Pojate, u narednom periodu, počev od 28.04.2023. do 05.05.2023. godine, doći će do izmene režima saobraćaja opštinskog puta Preljina-Rakova na deonici od starog železničkog mosta do strugare, saopštili su iz JP ̶...