Čačanina izujedale pčele, napale i lekare koji su mu spašavali život

jul 13, 2023 | Društvo | 0 Komentara

Foto: Špijunka-Ilustracija

Zbog ekstrenmo visokih temperatura lekari čačanske Hitne pomoći, ali i Urgentnog centra danas su imali pune ruke posla. Međutim, danas su imali i neobičnu situaciju u kojoj su i lekari spašavali živu glavu. I sve to na terenu ukazujući pomoć pacijentu.

Naime lekari Hitne pomoći su danas po pozivu izašli na teren da ukažu pomoć Čačaninu koga je u svom dvorištu izujedao roj pčela. Međutim, kada su došli pčele si napale i izjedale lekare i tehničare.

– Čovek je na telu imao više od 100 uboda, čekao je pomoć opkoljen rojem pčela. Kolega kaže da je haos nastao kada su pokušali da ga unesu u sanitet, tada su razjarene pčele počele i njih da jure i ujedaju – ispričao je jedan kolega čačanskih lekara. On navodi da je kompletna ekipa zajedno s pacijentom u Urgentni centar došla izujedana.

 Iz Opšte bolnice u Čačku kažu da su zbrinuli pacijenta iz ovog događaja, i da je on dobrog opšteg stanja. Niko od lekata ni tehničara iz saniteta nije pregledan ni zbrinut kod njih. 

– Pacijen koga su izujedale pčele je primljen u čačansku bolnicu i zbrinut je u službi dermarologije. Stabilnih je vitalnih parametara, svestan. Međutim, on će zbog dalje opservacije na tom odeljenju biti zadržan par dana – izjavio je dr Bojan Pavlović iz Urgentne službe.  

Korona odnela još tri života u Čačku

Korona odnela još tri života u Čačku

ČAČAK – Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Čačku tokom protekla 24 sata preminula su tri pacijenta, dva muškarca i žena iz Čačka, starosne dobi 66, 82 i 73 godine. U trećem talasu korona epidemije u Moravičkom okrugu do sada je preminulo 348 osoba koje su lečene od korone, od ko...
SC „Mladost“ pomaže lečenje male Nađe

SC „Mladost“ pomaže lečenje male Nađe

Foto: SC Mladost ČAČAK – Na inicijativu Sportskog centra “Mladost“, a uz saradnju sa Fudbalskim savezom grada Čačka ove godine se organizuje prvi “Gradski turnir u malom fudbalu“.  Turnir je hunamitarnog karaktera i SC „Mladost“ želi da pomogne maloj N...