Na Zlatiboru otvorena prva eko teretana

jul 14, 2023 | Društvo | 0 Komentara

Prvu eko teretanu na Zlatiboru, deo istoimenog projekta koji je pokrenut u Srbiji, svečano su otvorili predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović i upravitelj Fondacije Mocart Borjan Popović na stazi prema Šumatnom brdu na Zlatiboru. To je projekat cirkularne ekonomije u kome se drveni otpad prikuplja u akcijama čišćenja reka, koji se potom otkorava i suši, te priprema za proces pravljenja sprava za vežbanje na otvorenom, a od kore drveta se pravi malč kao podloga na terenu za vežbanje.

Ova teretana neka služi i mladima i starima i nadam se da će se saradnja sa Fondacijom Mocart nastaviti i dalje, kao primer pozitivne prakse, da uradimo nešto pozitivno za budućnost naše države. Opština Čajetina je već postavila preko 10 teretana na otvorenom na Zlatiboru, ali je ova specifična, prva čije su sprave napravljene od recikliranog materijala. Ova ideja menja svest naših građana, šalje jednu potpuno drugačiju poruku, da moramo da uložimo mnogo više napora u očuvanju životne sredine, rekao je predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović.

Upravitelj Fondacije Mocart Borjan Popović je izrazio zahvalnost opštini Čajetina na svoj pruženoj logističkoj podršci u ostvarenju jednog ovakvog društveno korisnog i ekološkog projekta, na opšte zavovoljstvo svih stanovnika i posetioca Zlatibora. „Naša fondacija će i u budućnosti maksimalno podržati ovaj projekat, i ovde na Zlatiboru i širom Srbije. Tako ćemo zajednički učestvovati u promovisanju amaterskog sporta i podizanju svesti ljudi o zdravlju i značaju bavljenja fizičkom aktivnosti“ izjavio je gospodin Popović.

Promovisanju zdravog načina života i otvaranju eko teretane na Zlatiboru podršku su prisustvom dale naše proslavljene odbojkašice Tijana Malešević i Nataše Krsmanović, čiji se Tin volej odbojkaški kamp već nekoliko godina održava na našoj najposećenijoj planini, a kako se koriste sprave ove ekološke teretane pokazivali su bivša odbojkaška reprezentativka Milena Rašić i Marko Ćirić iz privrednog društva Eko teretane, idejni tvorac projekta.

Ovog vikenda sajam mlečnih proizvoda u Gornjoj Gorevnici

Ovog vikenda sajam mlečnih proizvoda u Gornjoj Gorevnici

Po prvi put ove godine narednog vikenda biće održana manifestacija „Mlečni put“ u Gornjoj Gorevnici. Manifestacija „Mlečni put“ koja počinje 14. oktobra i traje tri dana, je sajam mleka i mlečnih proizvoda i predstavlja jedinstvenu priliku da proizvođači mleka i proizvoda od mleka pr...