Nevreme stiglo u Srbiju

jul 21, 2023 | Društvo | 0 Komentara

Oblast od Alpa, preko zapadnog Balkana i Srbije do regiona Karpata do subote uveče (22.07.) očekuje jaka grmljavinska aktivnost. Razvoji superćelijskih oblaka lokalno će biti veoma snažni i brzopokretni (premeštaće se sa zapada-severozapada ka istoku) uz pojavu krupnog grada (> 5 cm u prečniku) i uz kratkotrajno olujne izolovano i orkanske udare vetra u zoni najintenzivnijih oblaka.

Tačnu lokaciju inicijacije, premeštanja i jačine samih nepogoda unapred je teško odrediti. Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja na grmljavinske nepogode jedan do dva časa unapred.

U petak i subotu u južnim, a delom i u centralnim krajevima zemlje ponovo se očekuju vrednosti od 35 do 38 °C. Nakon kratkotrajnog osveženja u nedelju, početkom sledece sedmice od 24. do 26. jula ponovo veoma toplo sa maksimalnim temperaturama i do 40 °C.

Otvoren novi kompleks objekata KJP Zlatibor

Otvoren novi kompleks objekata KJP Zlatibor

– Novi poslovni i radni prostor komunalnog preduzeća ovde na Zlatiboru je investicija koju je u potpunosti finansirala lokalna samouprava u iznosu od 250 miliona dinara. Objekat se prostire na parceli od jednog hektara i ima tri hiljade metara kvadratnih ukupne površine. To je jedan savremen...