Čačanske vicešampione primio gradonačelnik Čačka

sep 14, 2023 | Sport | 0 Komentara

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović je sa saradnicima upriličio prijem za čačanske košarkaške vicešampione – Aleksu Avramovića, Marka Marinovića, pomoćnog trenera reprezentacije i Feđu Sretenovića, kondicionog trenera.

Aleksa Avramović je, pre svega, zahvalio Čačanima na dočeku koji su im upriličili na Trgu, kao i onima u Beogradu.

-Ovo su prelepi trenutci, nešto što smo sanjali, što smo zalužili svojim zalaganjem i rezultatom. Ono što se, nažalost, desilo Boriši Simaniću dalo nam je dodatni vetar u leđa. Igrali smo najbolju košarku kada se od nas to najviše tražilo. U finalu je Nemačka zasluženo pobedila, ali se nismo predavali do poslednje sekunde – rekao je Avramović, dodajući da ne bi sebe posebno isticao, da je košarka timski sport, ali, kako je rekao, ako je neko heroj, onda je to Boriša Simanić.

-Srećan sam, ako svojim primerom mogu da utičem da se svako dete promeni na bolje. Ja ću to uvek činiti, kao i do sada, neću menjati svoja načela kojih se držim. Niti sam se ikada menjao, niti ću se ikad menjati. Čačak je grad u kome baš, baš, moraš da pokažeš da vrediš da bi te prihvatili, a ja ću se Čačku uvek vraćati – rekao je Aleksa.

Marko Marinović Malina je zahvalio svim Čačanima na, kako je rekao, nezaboravnom dočeku.

-Kada sam počenjao da se bavim košarkom, davne 1995, tada sam sanjao da dođem na balkon u Beogradu i doživim ovakav prijem u Čačku. Još uvek se utisci nisu slegli i nismo ni svesni ovog uspeha – rekao je Malina.

Sva trojica Čačana složili su se da je Boriša Simanić najveći heroj ovog prvenstva i to je ponovio i kondicioni trener Feđa Sretenović, ali pomenuo i značajan doprinos navijača.

-Bodrilo nas je 25 Čačana, čiji je humor fantastičan. Ja sam govorio – Englezi imaju leteći cirkus Montija Pajtona, a mi leteći cirkus brkica iz Srbije – rekao je Sretenović.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović zahvalio je vicešampionima na svemu što su učinili za naciju, ali i Čačak i Čačane.

  • Pre svega sam ponosan na naše Čačane. Čačak je uvek bio i ostaje grad košarke, a odnedavno uzor mladima je naš Aleksa, na ponos svih nas Čačana – rekao je Todorović, zahvalivši njima i čitavoj ekipi u reprezentaciji, poželevši im dobro zdravlje i ističuđi da ga najviše raduje euforija dece, zbog čega će lokalna samouprava, kako je istakao, i dalje i intenzivnije ulagati u sportske terene.
Nove sadnice povodom obeležavanja pet godina Sportskih igara u Čačku

Nove sadnice povodom obeležavanja pet godina Sportskih igara u Čačku

Foto: GU Čačak Karavan radosti i prijateljstva “Dunav osiguranje Sportskih igara mladih“ ove godine krenuće iz Čačka, u petak 11. marta. Dečaci i devojčice uzrasta od sedam do 15 godina, svoje sportsko umeće pokazaće na terenima SC “Mladost“. Deca Čačka, iz godine u godinu pokazuj...
BROJNI SPORTISTI IZ DRAGČEVA OTPUTOVALI NA MOSI, LUČANCI SPREMNI DA POBEDE

BROJNI SPORTISTI IZ DRAGČEVA OTPUTOVALI NA MOSI, LUČANCI SPREMNI DA POBEDE

LUČANSKI sportisti, njih 42-oje, otputovalo je na 58. Međuopštinske omladinske sportske igre, koje se ove godine održavaju u Kolašinu. Učestvovaće u sedam sportskih disciplina, i to u odbojci, bič voleju, karateu, streljaštvu, ribolovu, fudbalu i malom fudbalu.Inače, pored Lučanaca na MOS...
ČAČANI NAJUSPEŠNIJI NA DRŽAVNOM PRVENSTVU SIM

ČAČANI NAJUSPEŠNIJI NA DRŽAVNOM PRVENSTVU SIM

Posle pet i po meseci, tokom kojih je organizovano više od 80 događaja, svečano je završena deveta sezona Dunav osiguranje Sportskih igara mladih. Prethodnih nedelju dana, najbolji SIMOVCI iz više od pedeset mesta širom Srbije, družili su se i takmičili u Vrnjačkoj Banji. Finalni turniri od...
Košarkaške legende iz Slovenije na prijemu kod gradonačelnika

Košarkaške legende iz Slovenije na prijemu kod gradonačelnika

foto: Gradska uprava Gradonačelnik Čačka Milun Todorović je u četvrtak 6. aprila, sa saradnicima ugostio košarkaške veterane Ljubljane, na čelu sa legendarnim Ivom Daneuom, pred egzibicionu utakmicu u Hali kraj Morave, koju Slovenci igraju protiv veterana Čačka. Ideja o susretu i druženju...